«Το πιο χουντικό ν/σ που είδαμε στη Δύση»: Αγριεύουν τα πράγματα στο διαδίκτυο

Αντιδράσεις για το μέτρο του Τριντό που αλλάζει τα πάντα στο διαδίκτυο.

Ένας καναδικός νόμος που στοχεύει υποτίθεται στο να κάνει «ασφαλέστερες» τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδοκιμάζεται από αρκετούς στον Καναδά.

Ο νόμος για τις «βλάβες στο Διαδίκτυο, ή Bill C-63», που εισήχθη στα τέλη του περασμένου μήνα, θα επέτρεπε στους δικαστές να φυλακίζουν ισόβια τους ενήλικες εάν θεωρηθεί –βάσει της διαδικτυακής τους δραστηριότητας– ότι υποστηρίζουν κάποια γενοκτονία.

Ο νόμος θα επέτρεπε επίσης σε έναν τοπικό δικαστή να επιβάλει κατ’ οίκον περιορισμό και πρόστιμο εάν υπήρχαν βάσιμοι λόγοι να πιστεύεται ότι ένας κατηγορούμενος “θα διαπράξει” αδίκημα – μια διάταξη που ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Michael Taube, παρομοίασε με την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2002, The Minority Report.

Όπως είχαμε αποκαλύψει προ ημερών στο ΕΛ, θα πρόκειται επί της ουσίας για…προληπτικές ποινές εναντίον ατόμων που θα θεωρηθούν ότι έχουν…επικίνδυνη συμπεριφορά στα social media!!!

Θυμίζουμε πως τα… προληπτικά μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του ατόμου να βρίσκεται κοντά σε μια συναγωγή ή ένα τζαμί ή περιορισμούς στη χρήση του Διαδικτύου.

Η Καναδή συγγραφέας, Maragaret Atwood, σε δηλώσεις της επέκρινε το νομοσχέδιο ως “οργουελικό“.

«Αν αυτό το νομοσχέδιο είναι αληθινό, τότε πρόκειται για την επιστροφή της περιβόητης “Lettres de Cachet” (Βασιλικής επιστολής εντολής εγκλεισμού στην παλιά Γαλλία). Οι πιθανότητες για εκδικητικές ψευδείς κατηγορίες + εγκλήματα σκέψης είναι πολύ ελκυστικές! Το οργουελικό νομοσχέδιο του Trudeau για το διαδίκτυο βλάπτει».

Ακόμα ένας συγγραφέας και σχολιαστής του Fox News, o Stephen Moore, χαρακτήρισε τον νόμο του Τριντό ως τον πιο χουντικό που έχει δει εδώ και δεκαετίες:

«Είναι το πιο σοκαριστικό από όλα τα ολοκληρωτικά, ανελεύθερα και αντιδιαφωτιστικά νομοθετήματα που έχουν εισαχθεί στον δυτικό κόσμο εδώ και δεκαετίες».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί