• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Γραφικότητες»;Eφιαλτικό επιστημονικό δημοσίευμα δικαιώνει πικρά τον Λιακόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Γραφικότητες»;Eφιαλτικό επιστημονικό δημοσίευμα δικαιώνει πικρά τον Λιακόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάποτε αυτό ακουγότανε «γραφικό», τώρα όμως;

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Φινλανδικό επιστημονικό περιοδικό, σε τεύχος αφιερωμένο στην…Κλιματική Αλλαγή, αναφέρει πως όποιος έχει επίγνωση του πολύ σημαντικού αυτού προβλήματος, πρέπει να μην κάνει παιδιά, αφού…μολύνουν το περιβάλλον.

Δυστυχώς, όταν ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, έλεγε πριν χρόνια, πως αυτό προβλέπεται από την Ατζέντα 21 (πλέον Ατζέντα 2030), σχεδόν όλοι το πήραν «στην πλάκα». Στα χρόνια που κύλησαν ωστόσο, αποδείχθηκε πως αποτελεί εφιαλτική πραγματικότητα, που πλέον διαφημίζεται από τα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά σε παγκόσμια κλίμακα.

Ειδικότερα, το «Tieteen Kyvalehti» (το όνομα του εν λόγω περιοδικού), για τη «μείωση του αποτυπώματος άνθρακα», προτείνει μεταξύ των άλλων, την αποχή από την κατανάλωση κρέατος, την ελαχιστοποίηση των αεροπορικών ταξιδιών, ωστόσο, τονίζει πως το καλύτερο που θα μπορούσε κανείς να κάνει για να βοηθήσει το περιβάλλον, είναι να αποφύγει να αποκτήσει παιδιά.

Το εξώφυλλο του συγκεκριμένου τεύχους του περιοδικού έχει μια φωτογραφία ενός μωρού με ένα κόκκινο Χ, ενώ το κείμενο που την συνοδεύει αναφέρει το ότι τα μωρά κάνουν…κακό στο περιβάλλον! Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στη Φινλανδία, όπου αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την υπογεννητικότητα! Βουλευτής απείλησε το περιοδικό να «κρυφτεί» από καταστήματα, βιβλιοθήκες και περίπτερα.΅

«Το μήνυμα του εξωφύλλου είναι προσβλητικό για τα ίδια μωρά και τις οικογένειες που έχουν παιδιά […] Τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει σωστά και έχουν μορφωθεί θα βρουν λύσεις σε μελλοντικά προβλήματα, δεν θα είναι η αιτία αυτών. Υποστηρίζω μια αντεπίθεση στην προπαγάνδα αυτού του είδους που θα λέει: “Όλα τα μωρά είναι ευπρόσδεκτα!”», δήλωσε ο χριστιανοδημοκρατικός βουλευτής, Πάιβι Ρασάνεν.

Με δημοσίευσή του στο twitter, ο Έσα Ιβόνεν, που ασχολείται με ζητήματα προστασίας των παιδιών, καταδίκασε την συγκεκριμένη πρόταση. «Είναι περίεργο το γεγονός ότι το παιδί αποτελεί ένα κλιματικό πρόβλημα», αναφέρει μεταξύ άλλων.


Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη επιστημονική δημοσίευση που προτρέπει τους ανθρώπους να μην κάνουν παιδιά για να…σώσουν το περιβάλλον. Αυτή η αηδιαστική πρόταση, βρίσκεται σε επιστημονικά βιβλία, περιοδικά, ντοκιμαντέρ, διαλέξεις και κυρίως, μέσα στην Ατζέντα 2030, η οποία εφαρμόζεται παγκόσμια.

Βλέπετε, πως όλη αυτή η φρενίτιδα με το περιβάλλον, που προωθείται εντέχνως σε μικρούς και μεγάλους, έχει σκοπό μεταξύ των άλλων, να πείσει για το ότι είμαστε (δήθεν) υπεύθυνοι για την…κλιματική αλλαγή και ως εκ τούτου δεν πρέπει να κάνουμε παιδιά.

Το χειρότερο, είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πιστέψει την προπαγάνδα της Νέας Τάξης. Το θετικό της υπόθεσης, είναι πως ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν τον παραλογισμό και αντιδρούν.

(φώτο: Pexels)