• Αρχική
  • Άρθρα
  • MIND CONTROL
  • Τι ζούμε; Νέος «κανόνας» στην Wall Street: Αποφύγετε τις γυναίκες! Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους

Τι ζούμε; Νέος «κανόνας» στην Wall Street: Αποφύγετε τις γυναίκες! Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους

Η νέα κοινωνία που φτιάχνουν για εμάς χωρίς εμάς...

Όχι πια γεύματα με γυναίκες συναδέλφους. Μην κάθεστε δίπλα από γυναίκες σε πτήσεις. Σε επαγγελματικά ταξίδια, να κλείνετε δωμάτιο σε διαφορετικό όροφο από αυτόν που μένει μια συνεργάτιδα ή συνάδελφος. Αποφύγετε τα μίτινγκς με μια γυναίκα. Ή, όπως το έθεσε ένας οικονομικός σύμβουλος, «η πρόσληψη μιας γυναίκας αυτόν τον καιρό είναι ρίσκο».

Στην Wall Street, οι άνδρες υιοθετούν αμφιλεγόμενες στρατηγικές υπό τον φόβο του #MeToo, κάνοντας ωστόσο την ζωή των γυναικών, ακόμα πιο δύσκολη.

Το κίνημα #MeToo είναι κίνημα του διαδικτύου, εξου και το hashtag, σκοπός του οποίου είναι να στηρίξει τις γυναίκες που σε κάποια στιγμή της ζωής τους έπεσαν θύματα σeξουαλικής βίας και σεξισμού.

Κάποιοι ονομάζουν το φαινόμενο της αποφυγής των γυναικών, Pence Effect, μετά από τη δήλωση του αντιπρόεδρου των Η.Π.Α. Mike Pence, ο οποίος είπε ότι αποφεύγει να πηγαίνει σε γεύμα με οποιαδήποτε γυναίκα εκτός από την σύζυγό του.

Αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο του χρηματιστηριακού κλάδου, καθώς οι άνδρες σε ολόκληρη την χώρα προσέχουν πολύ την συμπεριφορά τους στη δουλειά, προκειμένου να προστατευθούν από αυτό που θεωρούν παράλογη πολιτική ορθότητα, μην κατηγορηθούν δηλαδή για σεξισμό.

Ειδικά όμως στην Wall Street, όπου γυναίκες έτσι κι αλλιώς δεν συναντώνται συχνά στις ανώτερες βαθμίδες, το φαινόμενο είναι πολύ έντονο, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Σε αυτό το φορτισμένο περιβάλλον, το ερώτημα είναι πώς η ανταπόκριση στο #MeToo θα μπορούσε τελικά να βλάψει την επαγγελματική πρόοδο των γυναικών. Δεδομένης της ανδρικής κυριαρχίας στις κορυφαίες θέσεις της Wall Street, μία από τις πιο αρνητικές συνέπειες για τις γυναίκες είναι η απώλεια του μέντορα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επαγγελματική της ανέλιξη.

Η Lisa Kaufman, γενική  διευθύντρια της LaSalle Securities επισημαίνει ότι οι προαγωγές δίνονται συνήθως από άνδρες που βρίσκονται στις ανώτατες θέσεις και υπογραμμίζει πως τώρα ίσως δεν είναι τόσο πρόθυμοι να το κάνουν από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει να απομονώσουν τις γυναίκες.

«Οι άνδρες δεν πρέπει να αφήσουν το φόβο τους να είναι εμπόδιο», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Bloomberg, Huffpost

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu