• Αρχική
  • Άρθρα
  • MIND CONTROL
  • Τι ετοιμάζει ξαφνικά και γιατί η κυβέρνηση της Αριστεράς – Δικαιώνονται όσοι «φωνάζουν»

Τι ετοιμάζει ξαφνικά και γιατί η κυβέρνηση της Αριστεράς – Δικαιώνονται όσοι «φωνάζουν»

Μια είδηση που ίσως κρύβει πολλά!

Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα SportDay, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην δραστική μείωση της φορολόγησης των συμβολαίων στον επαγγελματικό αθλητισμό. Γιατί όμως θέλουν να το κάνουν;

Αρχικά το πλάνο προβλέπει το «ψαλίδι» να είναι από το 42% στο 30%, ενώ αν το μέτρο αποδειχτεί πετυχημένο, τότε το ποσοστό θα πέσει ακόμη περισσότερο.

Εφόσον κάτι τέτοιο γίνει πράξη, ο επαγγελματικός αθλητισμός και ειδικά οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ θα πάρουν… βαθιά ανάσα, όπως βαθιά ανάσα περιμένουν να πάρουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες «πνίγονται» από την υπερφορολόγηση, τις «έκτακτες» εισφορές και τα ασφάλιστρα.

Με το υπάρχον καθεστώς ένα συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ κόστιζε 1,42 εκατ., ενώ με τη νέα φορολόγηση θα πέσει στα 1,3 εκατ. Αυτό θα επιτρέψει σε άλλες ομάδες να εξοικονομήσουν χρήματα και σε άλλες να δελεάσουν μεγαλύτερα ονόματα με υψηλότερα κασέ, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Το σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης είναι πως με τη μείωση αυτή οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν περισσότερες μεταγραφές κι όχι λίγες και πανάκριβες, με αποτέλεσμα ο «τζίρος» να αυξηθεί, όπως αναφέρει επί λέξει το ρεπορτάζ.

Δικαιώνονται όσοι φωνάζουν πως «λύση« δεν είναι η αύξηση της φορολογίας, αλλά η μείωση των φόρων, καθώς κατά αυτόν τον τρόπο θα γίνονται περισσότερες επενδύσεις και άρα θα αυξάνονται τα κέρδη του Κράτους μέσω χαμηλής και υγιούς φορολόγησης επί των κερδών των επιχειρήσεων.

Γνωρίζει η κυβέρνηση τι πρέπει να εφαρμοστεί μαζικά στην ελληνική κοινωνία και δεν το κάνει;

Γιατί δεν σκέφτονται να εφαρμόσουν πρόγραμμα δραστικής μείωσης φορολογίας, όπως συμβαίνει τώρα στις ΗΠΑ του Τραμπ, ωθώντας την οικονομία εκεί σε πραγματική ανάπτυξη με άνοιγμα θέσεων εργασίας;

«Κακές» γλώσσες λένε πως το προαναφερθέν επίδοξο μέτρο της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί στον αθλητισμό, προκειμένου να αυξηθεί η ποιότητα των πρωταθλημάτων, να επανέλθουν σε καλές ευρωπαϊκές πορείες οι ομάδες μας και να «απασχολούν» τα οργισμένα και ταλαιπωρημένα πλήθη, στο πλαίσιο του δόγματος «άρτος και θεάματα».

Να τις πιστέψουμε;

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu