Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) φαίνεται ότι ενέκρινε μια συμφωνία για την εξαγορά από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος περισσότερων από 200 ραδιοφωνικών σταθμών της Audacy σε όλη την Αμερική, εκνευρίζοντας έναν Ρεπουμπλικανό επίτροπο.
Η New York Post ανέφερε ότι η FCC την περασμένη εβδομάδα «υιοθέτησε μια εντολή να εγκρίνει την αγορά από τον Σόρος περισσότερων από 200 ραδιοφωνικών σταθμών σε 40 αγορές λίγο πριν τις εκλογές».
Αυτό θα επιτρέψει ενδεχομένως στον… «φιλάνθρωπο», που είναι ένας από τους κορυφαίους χρηματοδότες του Δημοκρατικού κόμματος, να έχει πρόσβαση σε 165 εκατομμύρια Αμερικανούς ακροατές λίγες εβδομάδες πριν από τις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ.
«Η απόφαση της FCC ήρθε μετά από μια κομματική ψηφοφορία με τους τρεις Δημοκρατικούς της επιτροπής να ψήφισαν υπέρ της κίνησης, ενώ οι δύο Ρεπουμπλικάνοι την καταψήφισαν, πρόσθεσαν πηγές», μετέδωσε η Post.
«Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία πάρθηκε η απόφαση από την FCC να επιταχύνει τη συμφωνία του Σόρος χωρίς να έχει προηγουμένως εκτελεστεί η διαδικασία αναθεώρησης της εθνικής ασφάλειας – μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και ένα χρόνο ή περισσότερο».
Η ομάδα του Soros είπε στην Post ότι θα επιστρέψει στην FCC στο εγγύς μέλλον για να εκτελέσει αυτή τη διαδικασία. Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, ο Σόρος θα θεωρείται «βασικός μέτοχος», αλλά όχι απαραίτητα ο «ιδιοκτήτης» των σταθμών.
Για το ζήτημα παρενέβη και ο Έλον Μασκ, αναπαράγοντας στο Χ ανάρτηση δημοσιογράφου που αναφέρει:
«Ο Τζορτζ Σόρος δεν αγοράζει απλώς 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αγοράζει μια μηχανή προπαγάνδας για να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης σας».
— Elon Musk (@elonmusk) September 27, 2024
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA Pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ορατό το ενδεχόμενο αναβολής του ταξιδιού του Τραμπ στην Κίνα
- Ποινική δίωξη στους τρεις Τούρκους συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ
- ΥΠΕΞ Ιράν: Γειτονικά κράτη ενθαρρύνουν τις δολοφονίες Ιρανών
- Ξεκινά η Πιλοτική λειτουργία της Ψηφιακής Τράπεζας Γης
- ΠΟΥ για Ιράν: Έξι νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί λόγω του πολέμου
- Μαύρη Θάλασσα: Ο Γεραπετρίτης έθεσε το θέμα της επίθεσης σε ελληνικό πλοίο στην Ε.Ε.
- Η Ισπανία αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της σε στρατιωτική αποστολή στο Στενό του Ορμούζ
- Ισραήλ: Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ αφού ήχησαν σειρήνες συναγερμού για εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν
- Ποιός νικητής βραβείου όσκαρ ήταν στην… Ουκρανία κατά την απονομή;









