Θα πηγαίνουμε όλοι το ίδιο: Φέρνουν τεχνολογία για το πως θα πρέπει να οδηγούμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ford και οι ερευνητές του Vanderbilt University, ενός ιδιωτικού ερευνητικού πανεπιστημιακού ιδρύματος στο Tennessee, ΗΠΑ,

με αφορμή τα μποτιλιαρίσματα σε δρόμους, φέρνουν την ευρεία χρήση της τεχνολογίας «Adaptive Cruise Control» που ήδη προσφέρεται με τα οχήματα Ford, από το μικρό Fiesta μέχρι το Transit van.

Η τεχνολογία Adaptive Cruise Control (ACC) μπορεί αυτόματα να επιβραδύνει και να επιταχύνει το αυτοκίνητο, ώστε να εναρμονιστεί με την ταχύτητα του προπορευόμενοι οχήματος, χωρίς προσπάθεια ή διάσπαση της προσοχής του οδηγού.

Το πρόβλημα:

«Ένα διασκεδαστικό ταξίδι καλοκαιρινών διακοπών με την οικογένεια μπορεί να από τη μία στιγμή στην άλλη να γίνει ανυπόφορο όταν η κυκλοφορία “σέρνεται” και μάλιστα χωρίς σοβαρή αιτία», δήλωσε ο Torsten Wey, manager, Driver Assistance & Safety Technology, της Ford Ευρώπης.

Η λύση:

«Ενθαρρύνουμε τους ιδιοκτήτες Ford που έχουν Adaptive Cruise Control να το χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών με την ελπίδα αυτή η έξυπνη τεχνολογία σήμερα να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη διευκόλυνση των καθημερινών μετακινήσεων».

Όλοι θα οδηγούμε με την ίδια ταχύτητα και αυτό θα το αποφασίζει η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να μην πατάμε συνεχώς φρένο!

Η Ford προσφέρει αυτή τη στιγμή Adaptive Cruise Control στο 80% της γκάμας επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων της εταιρίας στην Ευρώπη, και με το νέο Ford Focus λανσάρισε πρόσφατα μία βελτιωμένη έκδοση της τεχνολογίας αυτής με λειτουργίες όπως Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring για… ξεκούραστη μετακίνηση σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu