αφού δικαστήριο της χώρας ζήτησε από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ να κατεβάσει βίντεο από την επίθεση που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι η δικαστική απόφαση σημαίνει ότι οποιαδήποτε χώρα θα μπορεί “να ελέγχει το διαδίκτυο”.
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας ζήτησε από το Twitter να μην εμφανίζει προσωρινά βίντεο από την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα 16χρονος έφηβος σε εκκλησία. Στα βίντεο αυτά φαίνεται ο νεαρός να μαχαιρώνει έναν Ασσύριο επίσκοπο την ώρα της λειτουργίας που μεταδιδόταν απευθείας μέσω του διαδικτύου.
Ο Μασκ τόνισε ότι στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη μπλοκάρει τις αναρτήσεις αυτές για τους Αυστραλούς χρήστες, όμως ο Αυστραλός επίτροπος αρμόδιος για την ασφάλεια του διαδικτύου εκτίμησε ότι το περιεχόμενο θα πρέπει να αποσυρθεί εντελώς από το Χ καθώς είναι ιδιαίτερα βίαιο.
“Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι θα πρέπει να έχει δικαιοδοσία σε όλη τη Γη;”, διερωτήθηκε ο Μασκ σε ανάρτησή του αναφερόμενος στον Αλμπανέζι.
“Ανησυχούμε για το γεγονός ότι αν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χώρα μπορεί να λογοκρίνει περιεχόμενο για ΟΛΕΣ τις χώρες, κάτι που ζητεί ο Αυστραλός ‘επίτροπος για την ασφάλεια του διαδικτύου’, τότε τι σταματά οποιαδήποτε χώρα να ελέγξει ολόκληρο το διαδίκτυο;”, πρόσθεσε στην ανάρτησή του.
“Ήδη λογοκρίναμε το εν λόγω περιεχόμενο στην Αυστραλία”, εν αναμονή της έφεσης, τόνισε ο Μασκ.
Our concern is that if ANY country is allowed to censor content for ALL countries, which is what the Australian “eSafety Commissar” is demanding, then what is to stop any country from controlling the entire Internet?
— Elon Musk (@elonmusk) April 22, 2024
We have already censored the content in question for… https://t.co/aca9E4uAB7
That is exactly the issue.
— Elon Musk (@elonmusk) April 23, 2024
Should the eSafety Commissar (an unelected official) in Australia have authority over all countries on Earth? https://t.co/wzv4Uinx8y
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC τον Μασκ “αλαζόνα δισεκατομμυριούχο που πιστεύει ότι είναι πάνω από τον νόμο, αλλά και πάνω από την ευπρέπεια”.
“Η άποψη ότι κάποιος μπορεί να απευθυνθεί στα δικαστήρια για να έχει το δικαίωμα να μεταδώσει βίαιο περιεχόμενο σε μια πλατφόρμα δείχνει σε πιο βαθμό είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα ο Μασκ”, πρόσθεσε ο Αλμπανέζι.
Με πληροφορίες από απεμπε – απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ
- Κληρώθηκαν τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και Εκλογοδικείου για το 2026-2027
- Τυχαίο και αυτό; Συνεχείς οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους αγρότες στην Ευρώπη
- Άφωνοι οι παλαιοντολόγοι στην Ιταλία: Βρήκαν χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων σε βράχους των Άλπεων
- Επιστολές για αιχμαλώτους πολέμου αντάλλαξαν η ρωσική και η ουκρανική πλευρά
- Απίστευτες εικόνες με μαλλιοτραβήγματα βουλευτών στο Μεξικό, vid
- Η Ουγγαρία υπέγραψε συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων
- Αυστριακή ORF για Eurovision: “Δε θα ‘πνίξουμε’ τυχόν αποδοκιμασίες στο ισραηλινό τραγούδι”
- Ακούστηκε στη Βουλή: «Ζούμε στην εποχή των τεράτων – Είναι ο πρώτος πολεμικός προϋπολογισμός»
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









