Τέλος με τις ανακρίβειες! Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια

Για να σταματήσει η όποια σύγχυση…

Επειδή στην Ελλάδα επικρατεί, ως συνήθως σύγχυση, θα αναφέρουμε τα εξής απλά:

Πολλοί αριστεροί ισχυρίζονται πως όσοι εξισώνουν τον Κομμουνισμό με τον Ναζισμό είναι «ανιστόρητοι».

Στο βιβλίο, το οποίο προτείνεται στα περισσότερα πανεπιστήμια της Γερμανίας, «Zeit der Ideologien – Εποχή των ιδεολογιών», του Karl Dietrich Bracher, γίνεται σύγκριση μεταξύ Κομμουνισμού, Εθνικοσοσιαλισμού και Φασισμού.

Υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ αυτών των πολιτευμάτων!

Σε ένα όμως συμφωνεί το βιβλίο αλλά και τα πανεπιστήμια της Ευρώπης, την οποία τελικά αντιγράφουμε στις υπερβολές, αλλά αρνούμαστε να υιοθετήσουμε τα ωφέλιμα που τυχόν έχει: Και τα τρία είναι ολοκληρωτικά καθεστώτα, ενώ στηρίζουν, σε γενικές γραμμές, τον σοσιαλιστικό Κρατισμό κόντρα στην ελεύθερη οικονομία. Άλλωστε το κόμμα του Χίτλερ ονομαζόταν «Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα», ενώ και ο Μουσολίνι ξεκίνησε από σοσιαλιστικό κόμμα, όντας μάλιστα αρχισυντάκτης της επίσημης εφημερίδας του κόμματος «Avanti»!

Αν πάρουμε παράδειγμα την Ελλάδα, δεν είναι τυχαίο πως τόσο ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, όσο και ο επικεφαλής της εθνικοσοσιαλιστικής Χρυσής Αυγής, ονομάζεται Γενικός Γραμματέας και όχι Πρόεδρος.

Και στα τρία καθεστώτα υπάρχουν φυλακίσεις, εκτελέσεις, διωγμοί και απόλυτη υπακοή στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, στο ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Επιπλέον και τα τρία πολιτεύματα ασπάζονται ή δέχονται την αθεΐα. Απλά στην ναζιστική Γερμανία και περισσότερο στην φασιστική Ιταλία, υπήρχε σχετική συνεννόηση-ανοχή στον Θεσμό της Εκκλησίας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ:

  • Ο Κομμουνισμός είναι διεθνιστικός, έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας του την εργατική τάξη ανεξαρτήτως φυλής και εθνικότητας (σήμερα υπάρχει και ο νέο-κομμουνισμός, ο οποίος έχει αντικαταστήσει την εργατική τάξη με τις διάφορες μειονότητες: «μετανάστες», LGBTQ κ.α.). Στο τέλος επιθυμεί να επικρατήσει παγκοσμίως η «δικτατορία του προλεταριάτου», η οποία στην πράξη είναι μία ολιγαρχία με έναν Γενικό Γραμματέα να ορίζει το Κράτος.
  • Ο Εθνικοσοσιαλισμός πιστεύει στα σύνορα και επιδιώκει απλά Σοσιαλισμό αλλά με επικράτηση του ενός έθνους ή της μίας φυλής απέναντι στους υπόλοιπους, οι οποίοι θεωρούνται κατώτεροι (σοβινισμός, καμία σχέση με τον εθνικισμό, ο οποίος συνδεόταν με το πνευματικό κίνημα που αποκλήθηκε «ρομαντισμός».). Στον πυρήνα της ιδεολογίας βρίσκεται η «Αρία Φυλή».
  • Στον πυρήνα της ιδεολογίας του Φασισμού ΔΕΝ βρίσκεται η «Αρία Φυλή», αλλά το υπέρτατο Ισχυρό Κράτος, το οποίο συντίθεται από επαναστάτες συνδικαλιστές -και όχι μόνο- υπό την καθοδήγηση του ενός ηγέτη. Το διακριτικό χαρακτηριστικό του φασισμού είναι η ιδέα του κορπορατισμού, την οποία ο Μουσολίνι διακήρυξε πως είναι ο Τρίτος Δρόμος μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού. Ο κορπορατισμός αντιτίθεται στην ελεύθερη αγορά.

Τώρα πολλοί θα πουν, όλοι φασίστες είναι, ωστόσο αν θέλουμε να μιλήσουμε αυστηρά επιστημονικά -με βάση τέλος πάντων όσα δέχεται η συμβατική πολιτική θεωρία- «φασίστας» είναι μόνο εκείνος που ασπάζεται τις ιδέες του καθεστώτος του Ιταλικού Φασισμού, το οποίο έχει κάποιες διαφορές από τον Εθνικοσοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό. Βέβαια, σήμερα, καθώς η γλώσσα… εξελίσσεται, οι όροι «φασισμός» και «φασίστας» χρησιμοποιούνται πολλές φορές για να χαρακτηρίσουν πρόσωπα, θεσμούς ή καταστάσεις που παραπέμπουν σε αυταρχικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές, ενώ από την Αριστερά ο όρος χρησιμοποιείται για όσους δεν συμφωνούν με τις «αξίες» της, ανεξαρτήτως του που ανήκουν πολιτικά. Πολλές φορές μάλιστα, ο όρος «φασίστας» μπερδεύεται με τον όρο «εθνικιστής».

Καλό όμως είναι να ξέρουμε την αλήθεια, προκειμένου να φύγει η σύγχυση. Και που και που να ανοίγουμε και κανένα βιβλίο.

Ο Κομμουνισμός, όπως ο Εθνικοσοσιαλισμός και ο Φασισμός, είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί