Τα ρομπότ, οι δυσλειτουργίες, και οι άνθρωποι (Βίντεο)

Σύντομα θα ξεχάσουμε τον κόσμο που ξέρουμε και θα δούμε τον καινούργιο, ο οποίος δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον παλιό.

Η τεχνολογική εξέλιξη σε όλους τους τομείς, είναι σίγουρο ότι έχει φέρει πολλά καλά αποτελέσματα αλλά δυστυχώς υπάρχουν και ενδείξεις ότι αυτή η εξέλιξη δεν είναι πάντα καλή.

Μικρές αλλά σημαντικές ειδήσεις χάνονται, μέσα στην κοινωνία της πληροφορίας. Για παράδειγμα λίγα πράγματα, είχαμε ακούσει για τα δύο μποτ, τα οποία είχαν δημιουργήσει μια δικιά τους γλώσσα στο facebook, ώστε να συνεννοούνται μεταξύ τους.

Τι είναι τα μποτ

Είναι προγράμματα, τα οποία εφαρμόζουν αυτοματοποιημένες λειτουργιές μέσα στο διαδίκτυο.

Πολλά έχουν ακουστεί, για το μέλλον της ανθρώπινης ζωής, αφού τα ρομπότ έχουν σαφώς το πλεονέκτημα. Δεν νυστάζουν, δεν νιώθουν κούραση και δεν πεινάνε, οπότε είναι οι καλύτεροι εργαζόμενοι.

 Μπορεί να φανταστεί ο καθένας πόσο πιθανό είναι το σενάριο, τα ρομπότ κάποτε να αναλάβουν την Διοίκηση επάνω στον Πλανήτη.

Ο μεγάλος προβληματισμός

Το γνωστότερο και εξυπνότερο ρομπότ στον κόσμο, είναι η Σοφία, η οποία έχει αποκτήσει…ταυτότητα. Είναι δηλαδή πολίτης!!!

Αυτό το ρομπότ λοιπόν, κάποτε είχε δηλώσει ότι θα…καταστρέψει την ανθρωπότητα. Αυτή η δήλωση ανάγκασε τον δημιουργό της, να επέμβει στον προγραμματισμό της, ώστε να μην επαναληφθεί ξανά κάτι τέτοιο.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι τα ρομπότ σιγά-σιγά αρχίζουν να αποκτούν αυτονομία σκέψης και αυτό δεν είναι κάτι που μας αρέσει.

Η τεχνολογία είναι σπουδαίο πράγμα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία αλλά ο τρόπος με τον οποίο την χρησιμοποιούμε μας κάνει να έχουμε κάποιους λογικούς προβληματισμούς.

  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...