• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΣΟΚ! Σχολείο ζήτησε από μαθητές να γράψουν σημείωμα αυτοκτονίας για μάθημα αγγλικών

ΣΟΚ! Σχολείο ζήτησε από μαθητές να γράψουν σημείωμα αυτοκτονίας για μάθημα αγγλικών

Συγγνώμη ζήτησε ένα σχολείο στη Βρετανία το οποίο ζήτησε από τους μαθητές του να γράψουν ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο πλαίσιο των μαθημάτων αγγελικών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η συγγραφή του σημειώματος ανατέθηκε στους μαθητές (GCSE English) στο πλαίσιο της μελέτης του «An Inspector Calls» του Τζον Μπόιντον Πρίστλεϊ. Μία μητέρα χαρακτήρισε την άσκηση – η οποία ζητούσε από έφηβους να αναλάβουν τον ρόλο μιας νεαρής γυναίκας το 1912- «τεράστια αποτυχία» («massive fail»).

Σε σχετική ανακοίνωση το σχολείο εξέφρασε τη λύπη του για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Η εν λόγω μητέρα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε πως ένιωσε «άβολα» και «σοκαρίστηκε» όταν το παιδί της της είπε για την άσκηση.

«Η εκφώνηση ήταν “φανταστείτε πως είστε μια νεαρή γυναίκα το 1912 και γράφετε σημείωμα αυτοκτονίας σε αυτούς που νοιάζονται για εσάς”…δεν υπήρξε προειδοποίηση, υποστήριξη ή ενθάρρυνση».

Η γυναίκα αυτή έχει έναν συγγενή που έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της διδασκαλίας αγγλικών στο σχολείο. Μιλώντας στο BBC, είπε πως «πραγματικά νιώθω πως μπορεί να έγινε καλοπροαίρετα για να ενημερώσει για την ψυχική υγεία των νέων και τις αυτοκτονίες, αλλά αυτό ήταν τεράστιο “fail”. Είναι μια ταραγμένη περίοδος για αυτούς, ως έφηβοι».

Τα γεγονότα του έργου, που γράφτηκε το 1945, τίθενται σε κίνηση αφού πεθάνει ο χαρακτήρας της Εύα Σμιθ. Αφήνει πίσω της ένα γράμμα και ένα ημερολόγιο, αλλά δεν εμφανίζονται ποτέ στο έργο.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε πως η άσκηση εντασσόταν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, σχετικά με την κοινωνική ευθύνη. Όπως υποστηρίζεται, δόθηκε «με ευαισθησία» και οι μαθητές που ένιωθαν άσχημα μπορούσαν να ζητήσουν να εξαιρεθούν.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr, ΦΩΤΟ Pexels