Ρωσία: Η αστυνομία ελέγχει κανάλι για προπαγάνδα υπέρ των LGBTQ λόγω συνέντευξης σε ομοφυλόφιλη τενίστρια

Η ρωσική αστυνομία ελέγχει ένα από τα κανάλια της δημοσιογράφου Ξένια Σαμπτσάκ για παραβίαση του άρθρου περί «προσπαγάνδισης μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ανηλίκων», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Μόσχας.

Ο έλεγχος άρχισε μετά από σχετικό αίτημα που υπεβλήθη στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την Σαμπτσάκ ο έλεγχος αφορά το κανάλι «Ασταρόζνα: Σαμπτσάκ» στο οποίο ανέβηκε η συνέντευξη. «Τώρα το βίντεο μας θα το μελετήσουν αρμόδιοι σοβαροί άνθρωποι και θα αποφανθούν αν αυτό το βίντεο μετατρέπει του φυσιολογικούς σε γκέι ή όχι», δήλωσε ειρωνικά η Σαμπτσάκ.

«Γνωρίζαμε από την αρχή προς τα πού πηγαίνουμε και ποιες θα είναι οι συνέπειες. Και, φυσικά, προσπαθήσαμε εκ των προτέρων να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μας πιάσουν», δήλωσε η δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ότι το βίντεο είχε την ένδειξη «η προβολή επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών».

«Είναι εκπληκτικό (αν και όχι στην πραγματικότητα) το γεγονός ότι ακόμη και η απλή συζήτηση με άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τη ζωή τους, να θεωρηθεί προπαγάνδα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ» δήλωσε η Σαμπτσάκ και προσέθεσε: «Μακάρι η πατριαρχική μας κοινωνία να ξεσηκωνόταν τόσο, με τη δικαιολόγηση της ενδοοικογενειακής βίας. Παρεμπιπτόντως, ο σχετικός νόμος δεν έχει ακόμη ψηφισθεί».

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί