• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Θα έχετε μια χαρούμενη και ξέγνοιαστη ζωή»!

Ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Θα έχετε μια χαρούμενη και ξέγνοιαστη ζωή»!

Οι Γερμανοί σχολιάζουν την πρόταση Μητσοτάκη

Το γερμανικό Der Spiegel σχολιάζει την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού κάνοντας λόγος για δυνατότητα των εμβολιασμένων «να κάνουν και πάλι κάτι που εμπλουτίζει την ζωή τους».

 «Οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού κακώς χαρακτηρίστηκαν προνόμια», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

«Προνόμια εμβολιασμού. Ο ίδιος ο όρος αποτελεί αθέμιτη περιχαράκωση. Στην πραγματικότητα, το ζητούμενο είναι μόνο η επιστροφή των αυτονόητων ελευθεριών, στον βαθμό που τα εμβόλια όχι μόνο αποτρέπουν τις ασθένειες, αλλά και την μετάδοση του ιού. Σύντομα θα γνωρίζουμε. Και μετά τι θα γίνει;» αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Το γερμανικό περιοδικό ή μάλλον ο αρθρογράφος του αναρωτιέται, μάλιστα, γιατί κάποιος να αντιτίθεται στο πιστοποιητικό, ειδικά οι ηλικιωμένοι, «των οποίων ο χρόνος να απολαύσουν την ζωή είναι στατιστικά λιγότερος από τον δικό μου, θα ήμουν καθαρά και ξάστερα χαρούμενος για αυτούς, αν θα μπορούν να επισκέπτονται ξέγνοιαστα καφετέριες, εστιατόρια ή θέατρα». Καταλήγει δε τονίζοντας ότι «όποιος πραγματικά περνάει καλύτερα, όταν δεν επιτρέπεται σε άλλους να κάνουν ό,τι δεν επιτρέπεται (ακόμα) να κάνει ο ίδιος, πιθανότατα δεν έχει ούτως ή άλλως πολύ χαρούμενη ζωή».