• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πρόβλεψη» της Μέρκελ για τον κορονοϊό που σοκάρει: «Θα μολυνθούν έως 58εκατ. Γερμανών»

«Πρόβλεψη» της Μέρκελ για τον κορονοϊό που σοκάρει: «Θα μολυνθούν έως 58εκατ. Γερμανών»

Επιχείρηση κατατρομοκράτησης του κόσμου εν εξελίξει.

Ανησυχία προκάλεσε η εφιαλτική προειδοποίηση της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία ότι μπορεί να μολυνθούν από τον φονικό κορωνοϊό έως και το 60%-70% του πληθυσμού της χώρας.

Μιλώντας σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κ.Ο. της CDU στο Βερολίνο η Μέρκελ φέρεται να είπε, σύμφωνα με τη Bild, ότι μπορεί να μολυνθούν έως και 58 εκατομμύρια Γερμανοί εάν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. «60%-70% των ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό», είπε η καγκελάριος, ενώ στην αίθουσα επικράτησε παγερή σιωπή…


Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν υποστήριξε ότι το 80% όσων μολυνθούν θα αντιμετωπίζουν ήπια ή σχεδόν καθόλου συμπτώματα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 1.500 κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία και οι πρώτοι δύο θάνατοι το βράδυ της Δευτέρας, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα (ποσοστό θανάτων σε σχέση με αριθμό κρουσμάτων) κυμαίνεται γύρω στο 0,2% την ώρα που αγγίζει σχεδόν το 5% στην Ιταλία.

Η Μέρκελ σχεδιάζει μια έκτακτη συνάντηση την Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομικών, Όλαφ Σολτς και Εργασίας, Χουμπέρτους Χάιλ, καθώς και εκπροσώπους συνδικάτων και εργοδοτών για να συζητήσουν για περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

(Iefimerida – φωτο:eurokinissi)