• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προσοχή στα social media! Τσουχτερό πρόστιμο σε γυναικολόγο για αναρτήσεις της κατά του εμβολιασμού

Προσοχή στα social media! Τσουχτερό πρόστιμο σε γυναικολόγο για αναρτήσεις της κατά του εμβολιασμού

Οι ποινές που μπορεί να ασκήσει το πειθαρχικό του προέδρου είναι από γραπτή επίπληξη ή χρηματικό πρόστιμο το ανώτερο μέχρι 5 χιλ. ευρώ.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση πολιτών με μη τεκμηριωμενες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα, επέβαλε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε γυναικολόγο που τον περασμένο Μάιο είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις αναρτήσεις της κατά του εμβολιασμού.

Σε ανάρτησή της η γυναικολόγος από τη Λάρισα έκανε λόγο για παρενέργειες από τον εμβολιασμό: «Πείτε όχι στον εμβόλια κατά του Covid-19, μεγάλες παρενέργειες!!!», έγραψε σημειώνοντας πως υπάρχουν θεραπείες για τον κορωνοϊό, οι οποίες έχουν και γρήγορα αποτελέσματα.

Η απολογία της έλαβε χώρα στις 10 Ιουνίου με την ίδια να ισχυρίζεται πως αυτές είναι οι προσωπικές της απόψεις και έχει το δικαίωμα να γράφει στο facebook ό,τι εκείνη νομίζει και πως αυτό δεν πρέπει να διώκεται πειθαρχικά ή ενδεχομένως και ποινικά.

«Οι ποινές που μπορεί να ασκήσει το πειθαρχικό του προέδρου είναι από γραπτή επίπληξη ή χρηματικό πρόστιμο το ανώτερο μέχρι 5 χιλ. ευρώ. Τα λεγόμενα της και οι σκέψεις τις, όπως αυτές εκφράστηκαν με αναρτήσεις στα social media ήταν παραπλανητικά και αντίκεινται στα άρθρα του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, αλλά και σε άρθρο περί ιατρικών συλλογών διότι δημιουργεί δυσπιστία και διχάζει το κοινό», τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος μιλώντας στο protothema.gr.