«Ποιός ΕΚΛΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;» Κινέζοι διαμαρτύρονται επειδή βλέπουν…οπαδούς στο Κατάρ χωρίς μάσκες

Νομίζουν ότι ζουν σε...άλλο πλανήτη!

Εξοργισμένοι είναι οι Κινέζοι από τις τηλεοπτικές εικόνες των θεατών του Μουντιάλ 2022 χωρίς προστατευτική μάσκα.

Οι εικόνες ίσως χτυπούν… «ευαίσθητες χορδές» για τους Κινέζους, αφού είναι οι μόνοι που υφίστανται ακόμη τους αυστηρούς περιορισμούς που συνεπάγεται η εφαρμογή της πολιτικής «μηδέν Covid», που εξακολουθεί να επιβάλλει η Κίνα.

«Κάποιοι παρακολουθούν διά ζώσης και χωρίς μάσκα τα ματς του Μουντιάλ 2022, άλλοι είναι περιορισμένοι στο σπίτι τους εδώ και έναν μήνα, στο τετράγωνο εδώ και δύο μήνες, χωρίς να μπορούν να ξεμυτίσουν», γράφει στο Weibo (το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter) κάτοικος της Γκουανγκντόνγκ στην Κίνα.

«Ποιος έκλεψε την ζωή μου; Δεν θα το σχολιάσω», προσθέτει μέσα σε μία ατμόσφαιρα δυσαρέσκειας για την πολιτική που ακολουθεί το κινεζικό καθεστώς για να περιορίσει την εξάπλωση των κρουσμάτων της Covid.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου επιτρέπει στους περισσότερους Κινέζους να δουν ποια είναι η πραγματικότητα στο εξωτερικό, να ανησυχούν για την οικονομία της πατρίδας τους και για την νεολαία τους», έγραψε στο Weibo κάτοικος της επαρχίας του Σαανσί.

Ανοικτή επιστολή με την ερώτηση «αν η Κίνα βρίσκεται στον ίδιο πλανήτη με το Κατάρ» διαδόθηκε στην πλατφόρμα WeChat, πριν λογοκριθεί και αποσυρθεί.

Τα ματς του Μουντιάλ μεταδίδονται από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Είναι το ίδιο δίκτυο που βομβαρδίζει τους Κινέζους με αρνητικές «πληροφορίες» για το χάος που επικρατεί παγκοσμίως και τον αριθμό των νεκρών από Covid στις Ηνωμένες Πολιτείες.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί