• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρέμβαση Τραμπ για την τεχνητή νοημοσύνη – Θα δοθεί παγκόσμια μάχη

Παρέμβαση Τραμπ για την τεχνητή νοημοσύνη – Θα δοθεί παγκόσμια μάχη

Ξεκινά παγκόσμια μάχη για τον έλεγχό της

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στις ΗΠΑ, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος την Πέμπτη, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια κάποιων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό Πρακτορείο «Reuters», σε συνδιάσκεψη στον Λευκό Οίκο όπου συμμετείχαν εταιρείες όπως η Google, το Facebook και η Amazon, ο σύμβουλος τεχνολογικής πολιτικής Μάικλ Κράτσιος είπε πως η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ δεν επιθυμεί να υπαγορεύει «σε τι θα γίνεται έρευνα και ανάπτυξη».
«Στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο, θα επιτρέπουμε σε επιστήμονες και τεχνολόγους να αναπτύσσουν ελεύθερα τις επόμενες μεγάλες

εφευρέσεις τους εδώ στις ΗΠΑ» είπε, σύμφωνα με αντίγραφο των δηλώσεών του που παρείχε ο Λευκός Οίκος.

Η τεχνητή νοημοσύνη και το deep machine learning θέτουν ηθικούς προβληματισμούς σχετικά με θέματα όπως τα προσωπικά δεδομένα, η κυβερνοασφάλεια, ο έλεγχός τους και το μέλλον της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με ειδικούς.

«Δεν μπορούμε να είμαστε παθητικοί. Η υλοποίηση των δυνατοτήτων της ΑΙ στο σύνολό τους για τον αμερικανικό λαό θα απαιτήσει τις συνδυασμένες προσπάθειες της βιομηχανίας, του ακαδημαϊκού κόσμου και της κυβέρνησης» είπε ο Κράτσιος.

Αυτό σημαίνει πως η Εθνική Δεξιά, η οποία ελέγχει τον Ντόναλντ Τραμπ και στηρίζει τον Β. Πούτιν δεν απορρίπτει τα συστήματα ελέγχου και διακυβέρνησης της Νέας Τάξης, αλλά θέλει να τα θέσει υπό την κυριαρχία της, σε μία μάχη, η οποία θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Όλες οι εξουσίες άλλωστε χρειάζονται μέσα διακυβέρνησης και παρακολούθησης των πολιτών τους.

Θυμίζουμε τι είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν:

«Η χώρα που θα κατακτήσει την ηγετική θέση στην δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης θα είναι και ο ηγέτης του κόσμου. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον, όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά όλης της ανθρωπότητας. Υπάρχουν κολοσσιαίες δυνατότητες και δύσκολα προβλέψιμες απειλές».