• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρεμβαίνουν στις βασικές αρχές της Βιολογίας – Αλλάζουν την Παιδεία και φέρνουν «σκοταδισμό»

Παρεμβαίνουν στις βασικές αρχές της Βιολογίας – Αλλάζουν την Παιδεία και φέρνουν «σκοταδισμό»

Τι ζούμε; Μάλλον εποχές Μεσαίωνα, καθώς καταργούνται βασικές αρχές της βιολογίας.

Σουηδός καθηγητής κατηγορείται επειδή «τόλμησε» να πει ότι άντρες και γυναίκες έχουν «βιολογικές διαφορές».

Άκουσον, άκουσον…

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο «Russia Today», πανεπιστήμιο στην Σουηδία διερευνά έναν καθηγητή για «αντι-φεμινισμό» και «τρανσφοβία».

Αυτό γιατί  είπε ότι υπάρχουν βιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Τον καλούν μάλιστα να αποσύρει τα σχόλιά του.

Ο καθηγητής Γκέρμουντ Χέσλοου ασχολείται με τη νευροφυσιολογία στο Πανεπιστήμιο του Lund.

Κατηγορήθηκε από φοιτητή ότι έκανε σε μια διάλεξη «τρανσφοβικές» και «αντι-φεμινιστικές» δηλώσεις.

Ειδικότερα στο μάθημά του, σχετικά με την κληρονομιά και το περιβάλλον, ο Χέσλοου ανέφερε εμπειρική έρευνα που υποστηρίζει την ιδέα ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών οι οποίες είναι «βιολογικά θεμελιωμένες» και ως εκ τούτου τα φύλα δεν μπορούν να θεωρηθούν μόνο ως «κοινωνικά κατασκευάσματα».

Οι φοιτητής που τον κατήγγειλε υποστήριξε ότι τα σχόλια του Χέσλοου έρχονται σε αντίθεση με την (νέα) Σουηδική «βάση αξιών», η οποία υπαγορεύει στα σχολεία της Σουηδίας να τηρήσουν μια κοινή… «ηθική πολιτική», η οποία περιλαμβάνει την υπεράσπιση αξιών όπως η ισότητα, η ατομική ελευθερία και η ισότητα των φύλων.

Ο καθηγητής αρνήθηκε να αποστασιοποιηθεί από τα σχόλια, ενώ απέρριψε την ιδέα ότι είχε «πολιτική ατζέντα», λέγοντας πως οι πανεπιστημιακές διαδικασίες κατευθύνονται από την επιστήμη και όχι από την «νέα συμβατική σοφία».

Όπως δήλωσε στο RT, ο πρύτανης του πανεπιστημίου διέταξε μια «πλήρη έρευνα» στην υπόθεση και «υπήρξαν συζητήσεις για την προσπάθεια να σταματήσει η διάλεξη ή να απαλλαγούν από μένα, ή να βάλουν κάποιον άλλον να κάνει τη διάλεξη ή να μην την κάνει καθόλου».

Τέλος συμπλήρωσε πως το πανεπιστήμιο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ηλικία του ως« πρόσχημα» για να τον απομακρύνει από το μάθημα, επειδή έχει περάσει την ηλικία συνταξιοδότησης.

Αυτοί μπορούν να αμφισβητούν βασικές αρχές κοινά αποδεκτές εδώ και αιώνες, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί την θεωρία της δήθεν υπερθέρμανσης.

(Θυμηθείτε ΕΔΩ)!