• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παράξενο σήμα από το διάστημα – Τι λένε οι Κινέζοι, τι περιμένει τους ανθρώπους (ΒΙΝΤΕΟ)

Παράξενο σήμα από το διάστημα – Τι λένε οι Κινέζοι, τι περιμένει τους ανθρώπους (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως διαβάζουμε στα μέσα ενημέρωσης, οι Κινέζοι αστρονόμοι παραμένουν μπερδεμένοι εξαιτίας ενός παράξενου σήματος το οποίο ανιχνεύτηκε από ένα από τα πιο ισχυρά ραδιοτηλεσκόπια στον κόσμο.

Το σπάνιο φαινόμενο δεν μπορεί να εξηγηθεί και οι επιστήμονες λένε ότι δεν θέλουν να καταλήξουν σε βιαστικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο «Russia Today», το οποίο επικαλείται το huffingtonpost.gr, tο τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο (FAST) της Κίνας ανίχνευσε για πρώτη φορά, την περασμένη εβδομάδα, ένα επαναλαμβανόμενο ραδιοπαλμό (FRB).

Τα FRB είναι ανεξήγητα ραδιοφωνικά σήματα που προέρχονται από το διάστημα. Εντοπίστηκαν, για πρώτη φορά, το 2007 και είναι εξαιρετικά σπάνια, με λιγότερα από 100 να έχουν καταγραφεί αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα.

Γράφει το huffingtonpost.gr:

Γνωστό ως FRB121102, το συγκεκριμένο ραδιοσήμα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2012 και αργότερα επαναλήφθηκε το 2015. Το σήμα προήλθε από έναν νάνο γαλαξία, που βρίσκεται τρία δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Μεταξύ 30 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου, το FAST κατέγραψε δεκάδες παλμούς από το FRB.

Παρόλο που είναι αναμφισβήτητα συναρπαστικό, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το αινιγματικό μήνυμα, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την προέλευσή του, εξηγεί ο Ζανγκ Σινσίν, βοηθός μηχανικός του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Κίνας.

(…) Οι αστρονόμοι λένε ότι είναι σίγουροι πως το σήμα δεν είναι αποτέλεσμα παρεμβολών από αεροσκάφη ή δορυφόρους. Η επιστημονική κοινότητα παραμένει αμήχανη σχετικά με τα FRB και τους πραγματικούς «αποστολείς» τους.

Το δικό μας ερώτημα είναι: Μας προετοιμάζουν για κάτι; Ίσως για επικοινωνία ή ακόμα και για επαφή με κάποιους;

Το σίγουρο είναι ένα: Αυτό που παρουσιάζεται σήμερα ως επιστήμη ασχολείται με το θέμα ύπαρξης «εξωγήινων».

Η μυθιστορία της γης μιλά για άλλα πλάσματα, τα οποία έζησαν ανάμεσα στους ανθρώπους ή τους κυβέρνησαν και δεν ήταν μόνο αγάλματα αλλά «ζωντανές» υπάρξεις.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ( Jean – Claude Juncker ) είχε αποκαλύψει σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ότι συνομιλεί και είναι σε επαφή με ηγέτες άλλων πλανητών οι οποίοι, μάλιστα, είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

Δείτε τον και θυμηθείτε ή, όσοι δεν ξέρετε, παρακολουθήστε τι είναι το τέταρτο σενάριο!

ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •