• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πάμε για άγριες καταστάσεις με αρχή την Γαλλία: Επιχείρηση Sentinelle

Πάμε για άγριες καταστάσεις με αρχή την Γαλλία: Επιχείρηση Sentinelle

mAKRON_MASKA
Κάτι που λίγοι πρόσεξαν...

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή την ισλαμική επίθεση στην Εκκλησία της Νίκαιας με τον αποκεφαλισμό γυναίκας, ανακοίνωσε την ανάπτυξη 3.000-7.000 στρατιωτών της επιχείρησης Sentinelle για να προστατεύσουν τους χώρους λατρείας ενόψει της γιορτής των καθολικών, των Αγίων Πάντων, την προσεχή Κυριακή.

Έτσι λοιπόν, σφίγγει ο κλοιός μέτρων στην Γαλλία, καθώς, μετά τον κορωνοϊό, υπάρχει ο ισλαμιστικός κίνδυνος.

Οι Γάλλοι θα ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ τα όποια μέτρα παραβίασης των προσωπικών ελευθεριών.

Ήδη, Γάλλοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν παντού για να «προστατεύσουν τα σχολεία» ενόψει της επιστροφής, την επόμενη Δευτέρα, από τις διακοπές του φθινοπώρου, επισήμανε ο Μακρόν.

Η Γαλλία αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο επίπεδο το σχέδιο προστασίας της χώρας, το επονομαζόμενο Vigipirate.

«Οι δυνάμεις του στρατού θα έχουν ως στόχο να προστατεύουν χώρους λατρείας και κυρίως εκκλησίες, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ μέρος των στρατιωτών θα βρίσκονται κοντά σε σχολεία της χώρας για την αποφυγή νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων», αναφέρει ο Μακρόν.

Οδηγούμαστε σε άγριες καταστάσεις με αρχή την Γαλλία. Αφενός ο φόβος που έχει προκληθεί με αφορμή τον κορωνοϊό, αφετέρου η ισλαμική τρομοκρατία, την οποία αφρατεύει ο Ερντογάν με τις δηλώσεις του αλλά και το σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» με τα σκίτσα του, εξασφαλίζουν, εκ των πραγμάτων, τεράστιο έδαφος για ακόμα πιο σκληρές παρεμβάσεις εις βάρος της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Πεδίο δόξης λαμπρό για Στρατό και Αστυνομία…