Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτή και η λύση (ΒΙΝΤΕΟ)

Δίνουν το πρόβλημα, δίνουν και τη λύση!
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Π.Ο.Υ για το ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο των κρουσμάτων Ιλαράς παγκόσμια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 300%, μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους!

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι η εμφάνιση της ασθένειας θα μπορούσε να αποτραπεί, εφόσον όλοι λάμβαναν τις δύο δόσεις ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου.

Η κλασική μέθοδος της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δίνει το πρόβλημα, δίνει και τη λύση, που ποτέ δεν μας συμφέρει!

Ας συνεχίσουμε όμως με τα στατιστικά που δημοσίευσε ο ΠΟΥ.

Στην Αφρική η αύξηση αυτή φτάνει το 700%.

«Μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2019, 170 χώρες έχουν αναφέρει 112.163 κρούσματα ιλαράς στις υπηρεσίες του ΠΟΥ.

Πέρσι είχαν καταγραφεί μόνο 28.124 κρούσματα σε 163 χώρες», ανέφερε ο Οργανισμός, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακόμη προσωρινά. Ο ΠΟΥ εκτιμά άλλωστε ότι σε όλον τον κόσμο αναφέρονται στις αρχές λιγότερα από 1 στα 10 κρούσματα.

Πέρα από την Αφρική, μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται στην Ευρώπη (+300%), την ανατολική Μεσόγειο (+100%), την αμερικανική ήπειρο (+60%) και τη Νοτιοανατολική Ασία (+40%).

Μας λένε δηλαδή πως στην Ευρώπη κυρίως, παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων Ιλαράς, αν εξαιρέσουμε την Αφρική!

Γιατί στην Ευρώπη όμως; Για να δούμε τη συνέχεια:

Ο ΠΟΥ τονίζει πως η εμφάνιση της ασθένειας θα μπορούσε να αποτραπεί, εφόσον όλοι λάμβαναν τις δύο δόσεις ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου.

Όμως η ιλαρά επανεμφανίζεται σε όλον τον κόσμο κυρίως εξαιτίας του κινήματος κατά των εμβολιασμών στις πλούσιες χώρες και στην περιορισμένη πρόσβαση των ανθρώπων σε υπηρεσίες υγείας στις φτωχότερες.

Στοχεύουν λοιπόν τα διάφορα αντιεμβολιαστικά κινήματα παγκόσμια, λέγοντας πως εκεί οφείλεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Παλαιότερη έκθεση, έδειξε πως ασθένειες όπως η Ιλαρά, άρχισαν να επανεμφανίζονται μαζικά στην Ευρώπη, περί το 2015, όπου και ξεκίνησε η μαζική μετανάστευση από τις χώρες του τρίτου κόσμου! Τυχαίο; Εσείς κρίνετε!

Μην ξεχνάμε πως πρόσφατα, μια άλλη έκθεση υποστήριζε πως οι μετανάστες είναι πιο ανθεκτικοί από άποψη υγείας σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους! Μάλλον «τυχαίο» θα είναι και αυτό!

Επιδημίες ιλαράς έχουν αναφερθεί στη ΛΔ του Κονγκό, την Αιθιοπία, τη Γεωργία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Μαδαγασκάρη, τη Μιανμάρ, τις Φιλιππίνες, το Σουδάν, την Ταϊλάνδη και την Ουκρανία. Ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ταϊλάνδη και την Τυνησία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ιλαράς αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με αξιωματούχους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας, η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη δεύτερη χειρότερη επιδημία την τελευταία 20ετία. Μέχρι τις 11 Απριλίου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κατέγραψαν 555 κρούσματα από τις αρχές του έτους.

Η ιλαρά είναι άκρως μεταδοτική ασθένεια και μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες επιπλοκές – πνευμονική λοίμωξη ή εγκεφαλίτιδα, ιδίως στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τα CDC ωστόσο δεν έκαναν καμία αναφορά σε νεκρούς από την ασθένεια.

Στη Νέα Υόρκη έχουν αναφερθεί 285 κρούσματα από τον περασμένο Οκτώβριο και οι περισσότεροι ασθενείς ήταν μέλη της κοινότητας των Ορθόδοξων Εβραίων του Μπρούκλιν. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο την περασμένη εβδομάδα διέταξε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στο Μπρούκλιν να κάνουν το εμβόλιο, διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο. Όπως είπε ο ντε Μπλάζιο, αυτή είναι η χειρότερη επιδημία στην πόλη από το 1991.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα στο Μπρούκλιν αναφέρθηκαν σε παιδιά. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας εκτιμούν ότι η επιδημία ξεκίνησε από ένα μη εμβολιασμένο παιδί το οποίο είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ, χώρα που επίσης παρουσιάζει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Στελέχη των υπηρεσιών υγείας κατήγγειλαν επίσης ότι στο Μπρούκλιν κυκλοφορούν φυλλάδια κατά των εμβολίων που περιέχουν λανθασμένες πληροφορίες.

Άλλη μια επιδημία έπληξε πρόσφατα οικογένειες Ορθόδοξων Εβραίων στην κομητεία Ρόκλαντ της Νέας Υόρκης. Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν στα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, όμως η εντολή αυτή ανατράπηκε πρωτόδικα από έναν δικαστή και τώρα αναμένεται η απόφαση του εφετείου.

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά, πως καλό θα ήταν να μην εμπιστεύεται κανείς «τυφλά» οποιονδήποτε παγκόσμιο φορέα, ή την όποια κρατική ανακοίνωση.

Δεν καταδικάζουμε τα εμβόλια, ούτε τα χημικά φάρμακα, αλλά ούτε τα «αγιοποιούμε», αφού όπως σας ενημερώσαμε σε άρθρο μας πριν μερικές ώρες, τα όσα μας λένε σχετικά με τα εμβόλια δεν είναι τόσο ρόδινα όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν οι παγκόσμιοι φορείς.

Θυμηθείτε και το παρακάτω βίντεο:

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...