• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ουάου: ‘Έρχεται «Netflix για σοσιαλιστές» με… συμμετοχή Βαρουφάκη

Ουάου: ‘Έρχεται «Netflix για σοσιαλιστές» με… συμμετοχή Βαρουφάκη

Η κινηματογραφική κολεκτίβα / εταιρεία παραγωγής από το Ντιτρόιτ που φέρει την χαρακτηριστική επωνυμία Means of Production (Μέσα Παραγωγής) έγινε γνωστή από το περσινό διαφημιστικό φιλμάκι για την καμπάνια της 29χρονης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ που κατέληξε στην εκλογή της ως το νεότερο μέλος της αμερικανικού Κογκρέσου. Και τώρα ετοιμάζει την ίδρυση ενός «Netflix για σοσιαλιστές», όπως δηλώνουν τα μέλη της ομάδας.

Η διαφήμιση μπορεί να μην προβλήθηκε στην τηλεόραση, έσπασε ρεκόρ θέασης όμως στο ίντερνετ και έγινε viral στα social media, αποσπώντας την προσοχή του ευρύτερου κοινού και κερδίζοντας το θαυμασμό επιφανών δημοσιογράφων και ακτιβιστών που την χαρακτήρισαν «την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια του 2018».

Εξίσου υπερθετικά σχόλια απέσπασαν και τα δύο διαφημιστικά φιλμ που δημιούργησε στη συνέχεια η ομάδας για την προεκλογική καμπάνια της υποψήφιας από την Χαβάη (επίσης για την Βουλή των Αντιπροσώπων) Κανιέλα Ίνγκ.  

Τα μέλη της Means of Production δεν έχουν έκτοτε σηκώσει το πόδι από το γκάζι. Μέχρι το τέλος του 2018 είχαν δημιουργήσει βίντεο για την εκπλήρωση του στόχου των 50.000 μελών που είχε θέσει ο πολιτικός οργανισμός των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών της Αμερικής (DSA), για την καμπάνια ίδρυσης δημόσιας τράπεζας στο Λος Άντζελες και για την καμπάνια του πρότζεκτ στο οποίο συμμετείχαν από κοινού ο Μπέρνι Σάντερς και ο Γιάνης Βαρουφάκης με την επωνυμία Progressive International (Προοδευτική Διεθνής).  

Αναφέρεται, σύμφωνα με το Lifo:

Το Means TV είναι μια συνεργατική πλατφόρμα και φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει ένα αντίβαρο στον καπιταλισμό και στις κατεστημένες δομές ψυχαγωγίας. Το πιο συγκρίσιμο μοντέλο λειτουργικά είναι αυτό του Netflix.

Αποτελούμε ένα δίκτυο το οποίο παράγει πρωτότυπο περιεχόμενο αλλά και προβάλλει περιεχόμενο από άλλες πηγές το οποίο είναι συμβατό με τις αξίες μας. Ο βασικός στόχος είναι η διανομή αυτού του περιεχομένου στο πλαίσιο μιας πλατφόρμας για σοσιαλιστές συγγραφείς, κινηματογραφιστές, κωμικούς και πάσης φύσεως καλλιτέχνες και διασκεδαστές…

Πηγή: www.lifo.gr, ΦΩΤΟ: eurokinissi