• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι λαμπάδες αλά πανδημία που κάνουν θραύση – Βγαίνουν σε…κορωνοϊό, αντισηπτικό, εμβόλιο – BINTEO

Οι λαμπάδες αλά πανδημία που κάνουν θραύση – Βγαίνουν σε…κορωνοϊό, αντισηπτικό, εμβόλιο – BINTEO

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής και πώλησης πασχαλινών λαμπάδων στη Θεσσαλονίκη, Αλέξης Γεράκης κρατά στα χέρια του μια κατακόκκινη λαμπάδα- κορονοϊό.


Η συγκεκριμένη λαμπάδα αποτελεί φετινή ιδέα που «γεννήθηκε» εξαιτίας της πανδημίας στη βιοτεχνία παραγωγής του καθώς πέρυσι με την αυστηρή καραντίνα δεν γιορτάστηκε το Πάσχα.

Μαζί με την λαμπάδα- κορονοϊό η εταιρεία κατασκεύασε επίσης λαμπάδα- αντισηπτικό και φυσικά λαμπάδα- εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Και οι τρεις νέες παραγωγές πασχαλινής λαμπάδας με θέμα τον κορονοϊό έχουν ξεπουλήσει όπως είπε στο Sputnik ο κ. Γεράκης ενώ ακόμα και τώρα τα «καλούπια» με τις συγκεκριμένες λαμπάδες έχουν πάρει… φωτιά προκειμένου να δημιουργηθεί νέο εμπόρευμα.

Η εταιρεία λειτουργεί από το 1990 και ο Αλέξης Γεράκης είναι η δεύτερη γενιά που μαζί με τα αδέρφια του, Τάσο και Άρη, εργάζονται αυτές τις ημέρες ακατάπαυστα για να ολοκληρώσουν και να στείλουν τις παραγγελίες καθώς εκτός από τη λιανική πωλούν και χονδρική σε άλλες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα «που είναι το 80% των πελατών μας» ενώ όπως είπε «λαμπάδες στέλνουμε και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Αυστραλία, Καναδά και Κύπρο».

Οι αδερφοί Γεράκη πριν λίγα χρόνια είχαν την φαεινή ιδέα να φτιάξουν τη λαμπάδα – γύρο που κυριολεκτικά έγινε ανάρπαστη μιας και το πιτόγυρο αποτελεί trend και σήμα κατατεθέν φαγητού για τη Θεσσαλονίκη.

Η επιτυχία αυτής της πασχαλινής λαμπάδας έφερε νέα καλούπια και νέες λαμπάδες, όπως τη λαμπάδα- πίτσα, την λαμπάδα- σάντουιτς με κεφτεδάκια, τις λαμπάδες- μπύρες και ποτά οι οποίες ήταν κορυφαίες στις πωλήσεις όπως είπε ο κ. Γεράκης το Πάσχα του 2020, αλλά και λαμπάδες- γλυκά.

«Μια πασχαλινή λαμπάδα τέτοιου τύπου περνά από τέσσερα – πέντε χέρια. Θα βγει από το κερί το λευκό, το καλούπι, θα περάσει σε αυτόν που θα τη ζωγραφίσει και μετά θα περάσει σε αυτόν που θα τη γυαλίσει και θα την τελειοποιήσει» είπε ο κ. Γεράκης.
Όπως ανέφερε οι λαμπάδες τους προορίζονται για «μεγάλα παιδιά από 20 ετών και άνω» ενώ υπάρχουν και λαμπάδες για όλα τα επαγγέλματα.

Για παράδειγμα λαμπάδα- ξυριστική μηχανή, ή βούρτσα μαλλιών για κουρείς και κομμώτριες, λαμπάδα- πριόνι για ξυλουργούς,λαμπάδα- βαράκια για γυμναστές ακόμα και λαμπάδα- μικρόφωνο υπάρχει για τους δημοσιογράφους.

Στο top-10 των πωλήσεων βρίσκονται οι αθλητικές λαμπάδες και οι δύο που ξεπουλάνε περισσότερο από όλες τις κατηγορίας είναι η λαμπάδα- Αντεντοκούμπο και η λαμπάδα- Μέσι.

«Οι τιμές κυμαίνονται από 10 ως 15 ευρώ ανάλογα το θέμα και την δουλειά που έχει γίνει γιατί είναι χειροποίητες. Φέτος της μόδας (σ.σ. οι λαμπάδες με τις περισσότερες πωλήσεις) είναι η λαμπάδα αντισηπτικό, εμβόλιο και κορονοϊός. Πέρσι ήταν τα ποτά και πρόπερσι ήταν η λαμπάδα- γύρος» είπε ο κ. Γεράκης.

(Sputniknews)