Οι επικεφαλής των εταιρειών τεχνολογίας θα μεταβούν στον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο για να συναντηθούν με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να δεσμευτούν ότι θα παράγουν τη δική τους ενέργεια για τα νέα κέντρα δεδομένων.
Τα παραπάνω μετέδωσαν μεγάλα αμερικανικά δίκτυα, με πρώτο το Fox News, σκιαγραφόντας την ατζέντα της συζήτησης μίας ακόμη συνάντησης «κολοσσών» της τεχνολογίας στον Λευκό Οίκο.
«Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα συναντήσουν τον Πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα για να υπογράψουν επίσημα την Υπόσχεση Προστασίας των Πληρωτών Φόρων που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ιστορικής του ομιλίας για την Κατάσταση της Ένωσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τέιλορ Ρότζερς στο Fox News Digital.
«Στο πλαίσιο αυτής της τολμηρής πρωτοβουλίας, αυτές οι τεράστιες εταιρείες θα κατασκευάσουν, θα φέρουν ή θα αγοράσουν τη δική τους παροχή ενέργειας για νέα κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης, διασφαλίζοντας ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των Αμερικανών δεν θα αυξηθούν καθώς αυξάνεται η ζήτηση.
Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την αμερικανική κυριαρχία της τεχνητής νοημοσύνης, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος για τις εργαζόμενες οικογένειες».
Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να «τρέξει» την προώθηση των τεχνολογιών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, με πρόσχημα να διατηρήσει τις ΗΠΑ ως τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της τεχνολογίας.
Θυμίζουμε πως μέσα σε μόλις 13 μήνες προεδρικής θητείας, ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει αρκετές φορές τους «γίγαντες» της τεχνολογίας στον Λευκό Οίκο, πιέζοντάς τους να «τρέξουν» εξαιρετικά φιλόδοξα πρότζεκτ για την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών τα αμέσως επόμενα χρόνια.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ-Ελλάδα: Υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον η συμφωνία ONEX–Hanwha για ναυπηγική και ενεργειακή συνεργασία
- Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση του ενωσιακού δικαίου σε βάρος της χώρας
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ε.Ε. φέρει σοβαρές ευθύνες για τους λανθασμένους χειρισμούς της στην Ουκρανία
- Το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης του e-ΕΦΚΑ στην Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός και ανεπάρκεια χαρακτηρίζουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η υπ. Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί – Θα διεκδικήσει τον δήμο του Παρισιού στις προσεχείς εκλογές
- Ασταμάτητος Κριστιάνο Ρονάλντο: Το 965ό γκολ και ο viral πανηγυρισμός του! ΒΙΝΤΕΟ
- Βενεζουέλα: Παραιτήθηκαν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Συνήγορος του Πολίτη
- Σοκάρει η τακτική των καρτέλ στο Μεξικό: Έτσι μπλοκάρουν τους δρόμους, vid
- Θάνατος του «Ελ Μέντσο»: Η πρόεδρος του Μεξικού Σέινμπαουμ λέει πως συζήτησε με Τραμπ









