Ο νόμος που μας δίνει μία δυνατή «γεύση» παγκόσμιας χούντας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλο ερώτημα η αντίδραση των πολιτών σε έναν ξεκάθαρα διδακτορικό νόμο.

Του Άρη Δημόπουλου

Οι Βαυαρικές αρχές στην Γερμανία μας δείχνουν τον δρόμο για την έλευση της παγκόσμιας χούντας μία ώρα αρχύτερα, ψηφίζοντας έναν νόμο-«έκτρωμα» για τις αστυνομικές εξουσίες.

Στην πραγματικότητα και πολύ απλουστευμένα, ο νέος νόμος περί αστυνομικών εξουσιών επί της ουσίας αυξάνει τις ήδη υπερβολικές εξουσίες των αρχών απέναντι στους…ανυποψίαστους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος «Δρακόντειος Νόμος» σε ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά κρατίδια αποτελεί πλέον γεγονός και ενδεχομένως πολύ σύντομα να εφαρμοστεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Κύρια διάταξή του είναι η παρέμβαση των αστυνομικών αρχών ανά πάσα ώρα και στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος (δημόσιος ή ιδιωτικός χώρος), ακόμη και με την ΥΠΟΨΙΑ εκδήλωσης ταραχών, τρομοκρατικής ενέργειας κ.α.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος που ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες από την τοπική Βουλή Landtag, χαρακτηρίζεται ως άλλος ένας «οργουελικός νόμος», που θα επιτρέπει στις αρχές να παρακολουθούν και να κρίνουν εν δυνάμει ένοχους τους πάντες, ακόμη κι αν έχουν στην κατοχή τους ασαφή στοιχεία.

Ουσιαστικά η όποια προστασία υπάρχει σήμερα σχετική με το ιδιωτικό απόρρητο πάει…περίπατο, μιας και οι αρχές θα μπορούν να εισβάλλουν ανά πάσα στιγμή στην οικία του «υπόπτου» ή ακόμη και να παρακολουθεί τις συσκευές του.

Μέχρι σήμερα οι αρχές της Βαυαρίας , αλλά και άλλων κρατιδίων της Γερμανίας, έπρεπε να διασταυρώσουν το αν ένα άτομο είναι πραγματικά ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια ή άλλη εγκληματική πράξη. 

Με την ψήφιση του παραπάνω νόμου όλη αυτή η διαδικασία διασταύρωσης παρακάμπτεται στην κυριολεξία «και με τον νόμο», δίνοντάς μας μία γεύση από το πως θα ενεργεί η «παγκόσμια αστυνομία».

Θεωρείται αυτά τα γεγονότα πολύ…μακρινά;

Στην πραγματικότητα η Βαυαρία είναι το πείραμα για την επόμενη μέρα του «παγκόσμιου κράτους», όπου η έννομη τάξη δεν θα αμφισβητείται από κανέναν και τίποτα, μιας και ήδη το γερμανικό κρατίδιο δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα ασφάλειας, καθώς καταγράφει από τα χαμηλότερα κρούσματα εγκληματικότητας. 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu