• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο καιρός είναι κοντά: H Ελλάδα και το σχέδιο των….. 11 βημάτων!

Ο καιρός είναι κοντά: H Ελλάδα και το σχέδιο των….. 11 βημάτων!

Το αναχρονιστικό σύστημα του ελέγχου εισοδημάτων αλλάζει.

Οι νέες ευέλικτες τεχνικές ελέγχου θα είναι σύγχρονες και πλήρως εναρμονισμένες με την νέα εποχή.

Η επιβολή φόρων βάσει των τεκμηρίων θα καταργηθεί, σταδιακά. Πολύ καλή είδηση, αφού πλέον οι πολίτες θα φορολογούνται πιο δίκαια. Τόσα χρόνια, οι πολίτες φορολογούνται βάσει πλασματικών εισοδημάτων.

Τα τεκμήρια που επιβάλει το Κράτος αυτόματα με βάση τα κυβικά του αυτοκινήτου, των σκαφών και τα τετραγωνικά του σπιτιού μας ακόμα και αν το έχουμε νοικιάσει, σταδιακά θα απενεργοποιηθούν.

Παράλληλα με τις νέες τεχνικές ελέγχου που προωθεί η κυβέρνηση, όσοι εμφανίζουν ψεύτικα στοιχεία, θα βρουν τον μπελά τους αφού η ΑΑΔΕ θα τους «πιάνει» (θα δούμε πως ακριβώς θα γίνει αυτό). Επίσης η κυβέρνηση προωθεί την έκδοση ηλεκτρονικών βιβλίων και τιμολογίων για τις επιχειρήσεις και για τους Ελ.Επαγγελματίες.

Τι δήλωσε ο κ. Πέτσας: «Έχουμε ένα σχέδιο 11 σημείων για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Θα το δείτε να ξεδιπλώνεται και μέσα στο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα έρθει σε λίγο στη Βουλή. Έχουμε ήδη προχωρήσει στη διαδικασία για τα δύο από αυτά, που είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία. Και είναι τα δύο πιο σημαντικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να έρθει στην επιφάνεια φορολογητέα ύλη που μέχρι σήμερα αποκρύπτονταν».

Συμπέρασμα: Πολύ ωραία και δίκαια πράγματα ΑΛΛΑ: Χωρίς να δώσουμε χώρο στον μεγάλο αδελφό, δεν γινόταν να αποκατασταθούν οι αδικίες; Στο εξωτερικό δεν υπήρχαν αυτές οι αδικίες, ακόμα και όταν η τεχνολογία δεν είχε φτάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Βέβαια τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα, που απλά ακολουθεί εντολές.

Photo:pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.