• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Μόνο στο EL- Έρχεται νέος μεσαίωνας: Οι «Άγιοι» και οι «Aιρετικοί»- Η ιστορία επαναλαμβάνεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόνο στο EL- Έρχεται νέος μεσαίωνας: Οι «Άγιοι» και οι «Aιρετικοί»- Η ιστορία επαναλαμβάνεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Με λίγα και απλά λόγια.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές, με διαφορετικά «σκηνικά» και άλλους «πρωταγωνιστές».

Πριν εκατοντάδες χρόνια, την εποχή του Βυζαντίου, φτιάχτηκε η θρησκεία που σήμερα ονομάζουμε Ορθοδοξία. Από την αρχή της ίδρυσής της, από τους ιεράρχες της εποχής και με την συμβολή και προστασία του παλατιού όρισε τους «αγιούς» της και κατέδειξε τους «αιρετικούς» που έπρεπε να εξαλειφθούν από προσώπου της γης.

Οι κεφαλές αυτής της νέας θρησκείας κατέστρεψαν σχεδόν το σύνολο της αρχαίας γνώσης και βύθισαν σε απύθμενα σκοτάδια ολόκληρη την ανθρωπότητα φέρνοντας τις δεισιδαιμονίες του μεσαίωνα. Όσοι προσκύνησαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά), τη νέα κρατούσα εξουσία γλίτωσαν την ζωή τους στον κόσμο αυτό. Οι άλλοι κυνηγήθηκαν και σκοτώθηκαν μέχρι ενός, ως αιρετικοί, πλανεμένοι, εχθροί του Θεού κτλ.

Τα χρόνια πέρασαν οι παγκόσμιες ισορροπίες άλλαξαν, και η εν λόγω θρησκεία έχασε τη δύναμη που είχε να στέλνει κόσμο στην πυρά.

Αργότερα, εμφανίστηκε μια άλλη «θρησκεία». Η επιστήμη της Νέας εποχής, η οποία δεν επικροτούσε, ούτε επικροτεί την έρευνα, αλλά μόνο την τυφλή πίστη σε ξύλινα δόγματα. Όπως κάθε θρησκεία, είχε και έχει και αυτή τους «αγίους» της, που δεν είναι άλλοι από όλους όσους προβάλλονται ως «καταξιωμένοι επιστήμονες» και «ευεργέτες της ανθρωπότητας», σε μεγάλα πορτραίτα. Τι κι αν ήταν μέτριοι μαθητές και δεν «σκάμπαζαν» όπως για παράδειγμα ο Αϊνστάιν που έγραφε γράμματα στον Έλληνα Καραθεοδωρή, ζητώντας του να του εξηγήσει τη θεωρία της σχετικότητας που υποτίθεται…πως ο ίδιος είχε βγάλει!

Είναι σαν τους «αγίους» πατριάρχες και αυτοκράτορες του βυζαντίου που παρά τα όσα έκαναν και τη συμμετοχή τους σε πλεκτάνες, δολοφονίες κτλ, ονομάστηκαν άγιοι! Αυτό παγιώθηκε στις συνειδήσεις των…πίστών!

Εκτός όμως από τους «αγίους» της, έχει τους «ναούς» της, που είναι τα διάφορα επίσημα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα. Έχει τα «κατηχητικά» της που είναι τα μεγάλα και μικρά πανεπιστήμια. Έχει αυτούς που μέσα στα ιδρύματα και τα πανεπιστήμια στοχεύουν να γίνουν σαν τους «αγίους», με όνειρό τους να διακριθούν όπως και εκείνοι, να πάρουν ένα βραβείο Νόμπελ ή κάτι παρόμοιο.

Η επιστήμη έχει επίσης τους διάφορους «ευαγγελιστές» της, που είναι οι μεγάλοι καθηγητές που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει Θεός και υπάρχει μόνο η…επιστήμη ή ακόμη και τα ντοκιμαντέρ και διάφορα επιστημονικά βιβλία που πολλοί τα έχουν ως…ευαγγέλια!

Όποιος διανοηθεί να πάει κόντρα στην επιστήμη, είναι…αιρετικός, μόνο που δεν καίγεται πλέον στην πυρά όπως κάποτε. Απλά φιμώνεται ή σε μερικές περιπτώσεις, αν κριθεί ως πολύ επικίνδυνος, φυλακίζεται, δολοφονείται, εκτελείται.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιστήμονες, που έκαναν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες, επάνω σε θέματα που τα δόγματα της επίσημης επιστήμης δεν αποδέχονται, όπως για παράδειγμα την ύπαρξη του αιθέρα, και βρέθηκαν νεκροί κάτω υπό άγνωστες συνθήκες.

Μήπως όμως δεν έχουμε και περιπτώσεις που άνθρωποι που προσέφεραν την ίδια τους τη ζωή για το καλό και την εξέλιξη της ανθρωπότητας, όπως ο Βίλχελμ Ραϊχ και ο Νίκολα Τέσλα, δολοφονήθηκαν και όλα τους τα γραπτά κάηκαν και εξαφανίστηκαν;

Καταλαβαίνετε πως είναι εντελώς κωμικοτραγικό να κοντράρεται η «επιστήμη» με την «θρησκεία», για το ποιος έχει δίκιο. Το μόνο στο οποίο μπορούν να κοντράρονται, είναι ποια εκ των δυο θα μπορέσει να εξαπατήσει τους περισσότερους ανθρώπους, αφού γιαυτό δημιουργήθηκαν και οι δυο.

Σημαντική σημείωση: Η πραγματική επιστήμη που επικροτεί την έρευνα και δεν έχει να φοβηθεί, ούτε να κρύψει κάτι και η πίστη στον Θεό είναι δυο διαφορετικά πράγματα από αυτά που ελέγχουμε στο συγκεκριμένο άρθρο, δεν πρέπει να συγχέονται.

Τώρα, βλέπουμε να πλησιάζει ένας νέος μεσαίωνας, στον οποίο η κρατούσα παν-θρησκεία πλεον, θα έχει ως πυλώνες της την οικολογία και την επιστήμη. Η επιστήμη εδώ και αρκετά χρόνια έχει εδραιωθεί. Πλέον λαμβάνει και η… οικολογία πνευματική υπόσταση (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τι σας έχουμε γράψει γράψει).

Έτσι θα έχει και αυτή τους «αγίους» της (βλ για παράδειγμα την Γκρέτα Τούνμπεργκ), και φυσικά απέναντι της τους…«αιρετικούς», εκείνους δηλαδή που λένε πως δεν υπάρχει καμία Κλιματική αλλαγή και όλα είναι μια ακόμη απάτη ελέγχου των ανθρώπων.

Ήδη μάλιστα, οι υποστηρικτές του νέου αυτού πνευματικού πλέον κινήματος, έχουν αρχίσει να…ηρωποιούνται μετά από συλλήψεις σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό, διότι κάθε θρησκεία χρειάζεται…«μάρτυρες».

Έτσι στον επερχόμενο μεσαίωνα, η επιστήμη (Τεχνητή νοημοσύνη, βιο-εμφυτεύματα) μαζί με την οικολογία (Ατζέντα 2030) και τις πνευματικές διδαχές του «Θεού του Αβραάμ», που δεν είναι άλλος από τον Γιαχβέ Σατανά ή απλά Διάβολο, θα αποτελούν την πανθρησκεία, η οποία θα ορίσει τους δικούς της «αγίους», θα έχει κάθε ναό και κάθε επιστημονικό κέντρο ως «κατηχητικό» της, θα βγάλει τα δικά της «ευαγγέλια» και φυσικά, θα κυνηγήσει τους πάσης φύσεως «αιρετικούς».

Όποιος επομένως δεν συμφωνεί με την εξουσία της νέας πανθρησκείας και του ιδρυτή της, που θα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης (ο λεγόμενος Αντίχριστος), θα καταδιώκεται με κάθε τρόπο.

Οι «αιρετικοί» ωστόσο, ποτέ δεν ακολουθούσαν το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Γιαυτό, θα αγωνιστούν εναντίον της και εναντίον του μέχρι τέλους.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...