«Μαύρη» μέρα η σημερινή για την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Προς εφαρμογή τα μέτρα σκληρής δικτατορίας στη Μεγαλόνησο.

Σήμερα ψηφίζεται από την κυπριακή Βουλή με διαδικασίες εξπρές το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των ασθενών με κορωνοϊό μέσω των περιβόητων βραχιολακίων.

Σε ισχύ θα τεθεί επίσης και η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Παράλληλα αναμένεται να ψηφισθεί με ευρεία πλειοψηφία και η διάταξη που θα νομιμοποιεί την είσοδο της αστυνομίας στις οικίες όσων έχουν κριθεί πως πρέπει να βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό.

Μάλιστα μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τα παραπάνω οργουελικά μέτρα πήρε θέση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν οι πολίτες ότι η οποιαδήποτε επαφή και το να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί ο ιός.

Βλέπουμε εικόνες που μας στεναχωρούν, να μαζεύεται ο κόσμος έξω από τράπεζες, να περιμένουν έξω και να συναναστρέφονται. Είχαμε και το περιστατικό χθες με 24 άτομα σε ένα διαμέρισμα στην επαρχία Λάρνακας και αυτά μας προβληματίζουν πολύ»

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε πως ο «αστυνομικός της γειτονιάς» δεν θα μπορεί κατά βούληση να μπαίνει στα σπίτια πολιτών, τουλάχιστον όχι δίχως το απαραίτητο δικαστικό έγγραφο.

Σε κάθε περίπτωση η Μεγαλόνησος από σήμερα θα εισέλθει και επίσημα σε ένα ιδιότυπο καθεστώς σκληρών απαγορεύσεων, θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές.

Αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι πως κανείς δεν ξέρει την διάρκεια των παραπάνω μέτρων αλλά και τι «τετελεσμένα» θα προκαλέσουν όταν παρέλθει η υγειονομική κρίση με τον κορωνοϊό.

(φωτο:pexels)