Ο Έλον Μασκ καταργεί την πολιτική παραπληροφόρησης του Twitter για τον Covid.
Το Twitter ανακοίνωσε ότι δεν εφαρμόζει πλέον τις πολιτικές παραπληροφόρησης για τον Covid-19, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια ακριβώς μέτρα καταργεί, ανέφερε το CNN την Τρίτη.
Θυμίζουμε ότι στην αρχή της πανδημίας, το twitter πρόσθεσε ετικέτες σε tweets που περιείχαν αμφισβητούμενες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια και την ευρύτερη κρίση υγείας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ υποστήριξε τον περασμένο μήνα ότι θα δημιουργήσει ένα συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου που θα περιλαμβάνει «ευρέως διαφορετικές απόψεις».
Ε.Ε.: “Πρέπει να γίνουν πολλά…”
Επικοινωνία με τον Έλον Μασκ είχε εν τω μεταξύ χθες ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ο οποίος τόνισε στον επικεφαλής του Twitter ότι η πλατφόρμα πρέπει να εφαρμόσει διαφανή πολιτική χρηστών, να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου, να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση με αποφασιστικότητα και να περιορίσει τη στοχευμένη διαφήμιση.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση στις 9 Μαΐου, στην οποία ο Έλον Μασκ δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν και ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Έλον Μασκ συζήτησαν την ετοιμότητα της εταιρείας να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες.
«Χαιρετίζω τις δηλώσεις πρόθεσης του Έλον Μασκ να ετοιμάσει το Twitter 2.0 για την Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA). Χαίρομαι που ακούω ότι τη διάβασε προσεκτικά και τη θεωρεί ως μια λογική προσέγγιση για εφαρμογή σε παγκόσμια βάση», ανέφερε ο κ. Μπρετόν τονίζοντας εν τούτοις ότι υπάρχει «ακόμη τεράστια δουλειά μπροστά».
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μόσχα: Η «δυτική μειοψηφία» «προσπαθεί να αντιταχθεί» στο «κίνημα ανεξάρτητων κρατών»
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Άρχισε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση









