• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Κάτι ξέραμε στο el.gr, όταν σας δείξαμε αυτό το ΒΙΝΤΕΟ – Δεν θα πληρώνουν μόνο τους άνεργους, αλλά και τους εργαζόμενους για να κάθονται

Κάτι ξέραμε στο el.gr, όταν σας δείξαμε αυτό το ΒΙΝΤΕΟ – Δεν θα πληρώνουν μόνο τους άνεργους, αλλά και τους εργαζόμενους για να κάθονται

Και τα σχολεία στον «χορό»! Οι 4 ημέρες της Νέας Τάξης.

Αυτά που ακούμε και διαβάζουμε είναι πρωτόγνωρα.

Διαβάζουμε στο huffingtonpost.gr:

Θα έλεγε κανείς ότι έχει ξεκινήσει μια τάση. Αρχίζουν να γίνονται γνωστές ειδήσεις για εταιρίες που εφαρμόζουν την τετραήμερη εργασία, συνειδητοποιώντας ότι κάνει καλό στον εργαζόμενο, στους πελάτες, άρα και συνολικά στην εταιρεία.

Αυτή η πρακτική δεν εφαρμόζεται μόνο στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, η Skroutz εφαρμόζει την τετραήμερη εργασία τους μήνες του καλοκαιριού και φιλοδοξεί κάποια στιγμή να κάνει το μέτρο μόνιμο, όπως είχε πει στη HuffPost Greece, ένας εκ των ιδρυτών της.

Με το κίνημα της τετραήμερης εργασίας να κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές, ο Guardian αναρωτιέται: μήπως ήρθε η ώρα για καθολική καθιέρωση του μέτρου;

Αν κάποιος προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την Indy Cube, μια εταιρεία στην Ουαλία, μετά τις 5 το απόγευμα θα λάβει αυτό το μήνυμα που θα μπορούσε να είναι και το σλόγκαν των υποστηρικτών της τετραήμερης εργασίας: «Θα σας καλέσουμε άμεσα σε ώρες εργασίας.  Αν επικοινωνείτε μαζί  μας εκτός ωραρίου, πιθανότατα είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα, όπως ιππασία, καράτε, ή απλά θα κοιμόμαστε».

Η εταιρεία είναι μια από εκείνες που έχουν εφαρμόσει το μέτρο της τετραήμερης εργασίας -ή του τριήμερου σαββατοκύριακου αν προτιμάτε- πληρώνοντας φυσικά στους εργαζόμενους όσο τους πλήρωνε και όσο εργάζονταν πενταήμερο.

Ακόμα μία μέρα καθισιό λοιπόν, νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου και όχι συνεργάτη, ο οποίος αυξάνοντας την δουλεία του, αυξάνει και τα κέρδη του! Αλλά οι άνθρωποι θα πληρώνονται κανονικά, γιατί έτσι λένε αυξάνεται η παραγωγικότητά τους.

Πως θα βγαίνει όμως τόση δουλειά; Πόσες εταιρείες θα αντέχουν αυτό το κόστος;

Όπως αναφέρει ο Guardian, συνεχίζει η Huffpost:

Μια εταιρεία μάρκετινγκ στη Γλασκόβη, Pursuit Marketing, λέει ότι από το 2016 που εφαρμόζει την τετραήμερη εργασία για τους 120 εργαζόμενους που έχει, είδε αύξηση της παραγωγικότητας κατά 30%.

Η Perpetual Guardian, μια επενδυτική εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο αξίας 200 δισ. δολαρίων, λέει ότι είχε αύξηση στην παραγωγικότητα των 240 εργαζόμενών της κατά 20%.

Και πολλές άλλες μικρές εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας που επικοινώνησαν με τον Guardian είπαν ότι δεν είδαν μόνο τα κέρδη τους να αυξάνονται, αλλά και την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση του προσωπικού.  

Και σε κυβερνητικό επίπεδο, οι εργατικοί διεξάγουν έρευνα για το κατά πόσο το μέτρο αυτό θα έφερνε πολλά οφέλη.

Οι άνθρωποι θα κάθονται όλο και περισσότερο, θα πληρώνονται με συγκεκριμένο ποσό και δεν θα θέλουν κάτι περισσότερο για τις ζωές τους.

Το ίδιο ζητούν πολλοί και για τα σχολεία! 4 μέρες σχολείο και τριήμερο καθισιό!

Κάτι ξέραμε λοιπόν στο el.gr, όταν παρουσιάσαμε, αποκλειστικά στην Ελλάδα, αυτό το βίντεο:

  • 42
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...