Καίγεται ο Αμαζόνιος; Διαβάστε την αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τελευταίες ώρες πλάνα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο κάνουν το γύρο του κόσμου!

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Συνοδεύονται μάλιστα και από φράσεις-κλειδιά για το υποσυνείδητο των ανθρώπων, όπως «καταστρέφεται ο πνεύμονας της Γης» και άλλες παρόμοιες, ώστε να στρέψουν πολλοί την προσοχή τους εκεί, μιας και η οικολογία είναι…της μόδας!

Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατηγορούν τον πρόεδρο της Βραζιλίας, πως δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή στην προστασία του δάσους του Αμαζονίου και δεν νοιάζεται για τον φυσικό αυτό πλούτο, αλλά μόνο για τη βιομηχανία της χώρας.

Έτσι βρίσκουν αφορμές και επιτίθενται στον πρόεδρο κατηγορώντας τον -όπως έκαναν και με τον Τραμπ- για το ότι δεν συμμερίζεται τα….μεγάλα προβλήματα του πλανήτη μας, όπως είναι η Κλιματική Αλλαγή, για την οποία ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι μια απάτη!

Το τελευταίο διάστημα, ο Μπολσονάρου έχει δεχθεί μπαράζ επιθέσεων από τους αριστερόστροφους της Βραζιλίας και όχι μόνο που επιθυμούν την ανατροπή του. Έτσι λοιπόν, σε απάντηση προς όλους αυτούς δήλωσε: «Όσον αφορά στις πυρκαγιές του Αμαζονίου έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να έχουν μπει από τις ΜΚΟ, διότι ζητούν λεφτά. Ποιος ήταν ο σκοπός τους; Να προκαλέσουν πρόβλημα στην Βραζιλία

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν» ότι οι ΜΚΟ πήγαιναν στον Αμαζόνιο για να «βάλουν φωτιά στο δάσος», είπε ο Μπολσονάρου σε μία live μετάδοση στο Facebook το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το Reuters. Ερωτηθείς αν διαθέτει αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, απάντησε ότι «δεν λειτουργούν έτσι αυτά τα πράγματα» και ότι δεν είχε στην κατοχή του κάποιο «γραπτό σχέδιο» των εμπρηστών.

Κατηγορεί επομένως ανοιχτά τις ΜΚΟ και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για εμπρησμούς. Φυσικά αυτές του οι δηλώσεις προκάλεσαν νέα θύελλα αντιδράσεων.

«Ο Μπολσονάρου είναι εξαιρετικά ανεύθυνος. Θα πρέπει να αποδείξει ότι αυτές οι οργανώσεις προκαλούν πυρκαγιές στον Αμαζόνιο», ανέφερε η Καμίλα Βέιγκα, μέλος της ΜΚΟ ABONG.

«Πρόκειται για μια αρρωστημένη και αξιολύπητη δήλωση», λέει ο Μάρσιο Αστρίνι, συντονιστής της πολιτικής δημοσίων σχέσεων της Greenpeace Βραζιλίας. «Ο αυξημένος ρυθμός αποψίλωσης και οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του η οποία βλάπτει το περιβάλλον», συμπληρώνει.

Όμως αυτή είναι η αλήθεια όπως δείχνουν οι ΑΡΙΘΜΟΙ:

Φέτος στη Βραζιλία έχουν μπει περισσότερες από 72.000 φωτιές αριθμός κατά 84% αυξημένος σε σχέση με το 2018. Τυχαίο;

Όπως βλέπετε, οι αριστεροί έχουν την ίδια νοοτροπία αντίδρασης παγκοσμίως. Είναι προβλέψιμοι. Όταν κάποιος πολιτικός αντιδρά στη Νεοταξική ατζέντα, κάνουν τα πάντα για να τον ανατρέψουν. Μέσα σε όσα κάνουν, είναι και οι πολυάριθμοι εμπρησμοί! Μήπως δε το ζήσαμε και στη χώρα μας;

Ο Μπολσονάρου ωστόσο φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να αλλάξει κι άλλο τη χώρα του, εφαρμόζοντας Εθνική πολιτική. Αυτό δεν αρέσει στη Νέα Τάξη που βλέπει πολλές χώρες τη μια μετά την άλλη να αποκτούν ηγέτες που στηρίζονται από την Εθνική Δεξιά!

Το παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον.


(φώτο: Pexels)