• Αρχική
  • Άρθρα
  • Και τώρα;;; Θα διαλύσουν την Τουρκία; Έρχεται απόλυτη στήριξη στο Αιγαίο; (vid)

Και τώρα;;; Θα διαλύσουν την Τουρκία; Έρχεται απόλυτη στήριξη στο Αιγαίο; (vid)

TOURKOI
Η Ελλάδα πρέπει να πανηγυρίζει;;;

Με τις φωτογραφίες της Μάγδας Φύσσα με τα χέρια ψηλά να βγαίνει από την αίθουσα του δικαστηρίου φωνάζοντας «Παύλο τα κατάφερες… Γιε μου!», πρακτορεία ειδήσεων και μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης με εκτενή τους ρεπορτάζ, σε περίοπτη θέση, κάλυψαν τη σημερινή, απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, να καταδικάσει τον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για μία απόφαση – σταθμό, αποθεώνοντας την χώρα μας. Και τώρα θα την δικαιώσουν οι κυβερνήσεις τους απέναντι στην Τουρκία;;;

Αρχικά ας δούμε τι έγραψαν:

  • «Το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή κρίθηκε σήμερα Τετάρτη ως μια «εγκληματική οργάνωση» από το ποινικό δικαστήριο της Αθήνας, ενώ ο αρχηγός του και τα κύρια στελέχη του βρέθηκαν ένοχοι ότι την διηύθυναν σε μια ιστορική ετυμηγορία που έγινε δεκτό με ζητωκραυγές από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές», γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
  • «Οι ηγέτες της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής διοικούσαν εγκληματική οργάνωση» ήταν ο τίτλος της έκτακτης είδησης του Reuters που στο τηλεγράφημά του εξιστορεί το χρονικό της δίκης και όσων συνέβησαν και στα όσα συνέβησαν στο δικαστήριο σήμερα.
  • «Το νεο-ναζιστικό κόμμα, που το 2012 με τους Έλληνες να δοκιμάζονται από την κρίση χρέους είχε 12 βουλευτές στην Βουλή, κρίθηκε ένοχο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρει το BBC.
  • «Η ετυμηγορία έγινε δεκτή με χαρά από χιλιάδες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το αυστηρά φυλασσόμενο δικαστικό μέγαρο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, φωνάζοντας “Οι Ναζί ανήκουν στη φυλακή”», τονίζει ο Guardian, σχολιάζοντας πως η ελληνική Δικαιοσύνη έρχεται να κλείσει τις πληγές που είχε ανοίξει η Χρυσή Αυγή.
  • Την δήλωση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ότι «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία», περιλαμβάνουν στο άρθρο τους οι New York Times.
  • Στην κραυγή της Μάγδας Φύσσα που με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό φώναξε: «Παύλο τα κατάφερες… Γιε μου», αναφέρεται το Al Jazzera.
  • Το Associated Press μιλά για μία «ιστορική απόφαση, που ήρθε ύστερα από μαραθώνια δίκη».
  • «Το νεοναζιστικό κόμμα της Ελλάδας Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση, με τους ηγέτες του να αντιμετωπίζουν βαριές ποινές σε μια από τις πιο σημαντικές δίκες στην πολιτική Ιστορία της χώρας», ήταν ο τίτλος της έκτακτης είδησης της Deutsche Welle, με την ανταπόκρισή του να φέρει υπότιτλο: «Θάνατος στον φασισμό».

Κτλ. κτλ. κτλ.

Και τώρα, αφού μας… αποθέωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, γιατί, σύμφωνα με αυτά, πράξαμε ορθά, θα μας βοηθήσουν οι κυβερνήσεις τους επιτέλους στο Αιγαίο;;

Θα συνετιστεί η δεσποτική Τουρκία που δεν πράττει σωστά, καταπατώντας καθημερινά ανθρώπινα δικαιώματα;;

Θα αποδοθεί δικαιοσύνη με βάση το Διεθνές Δίκαιο;;;

Θα διαλυθεί το αυταρχικό της κράτος, το οποίο, σύμφωνα με ρεπορτάζ, μισθώνει με 1500 δολάρια τους ισλαμοφασίστες-φονιάδες, που σφάζουν σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ προφανώς έχουν εισχωρήσει και μέσα στην Ελλάδα;;;

Θα βοηθηθεί η αδύναμη Κύπρος, της οποίας η Άγκυρα κατέχει το βόρειο τμήμα, παραβιάζει την ΑΟΖ της και ανοίγει την Αμμόχωστο, αγνοώντας το ψήφισμα του ΟΗΕ, που από το 1984 ζητά πρώτα την επιστροφή των εκδιωγμένων εκεί Ελλήνων στις εστίες τους;;;

Τελικά σήμερα νικήσαμε, όπως διατράνωσαν πολλά ΜΜΕ;