Ο νόμος για το GPS στους κρατούμενους θεσπίστηκε σήμερα (10.5.2023) στην Ιαπωνία, 4 χρόνια μετά την απόδραση του Κάρλος Γκοσν και επιτρέπει την τοποθέτηση σχετικών συσκευών ώστε να μην μπορούν να φύγουν εκτός της επικράτειας της χώρας.
Οι κατηγορούμενοι απαγορεύεται να τις αφαιρέσουν ή να τις καταστρέψουν, όπως και να εισέρχονται σε περιοχές στις οποίες τους έχει απαγορευτεί η είσοδος από τα δικαστήρια, όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Σε περίπτωση παραβίασης, θα είναι δυνατό να τεθούν υπό κράτηση και να τους επιβληθεί μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους.
Ο γεωεντοπισμός ανθρώπων, που έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση, και προσώπων που έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό, υπάρχει σε πολλές χώρες. Αιτήματα για την έγκρισή του στην Ιαπωνία διατυπώθηκαν μετά την φυγή εκτός της χώρας του Γκοσν τον Δεκέμβριο του 2019.
«Για να αποφευχθεί επανάληψη περιστατικών αυτού του είδους, οφείλουμε να συζητήσουμε πώς να κλείσουμε τα κενά του συστήματος (ασφαλείας), αυξάνοντας το ποσό της εγγύησης βάσει της αξίας όλων των περιουσιακών στοιχείων του κατηγορούμενου και υιοθετώντας έναν ηλεκτρονικό τρόπο παρακολούθησης με GPS», πρότεινε τότε η συντηρητική και μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα στη χώρα Γιομιούρι Σιμπούν.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει και τη λογική, αλλά και την ντροπή»
- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Συνέντευξη τύπου με την “Ωδή στον Καραϊσκάκη”, vid
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων! Ποιά θα μπουν στην επόμενη Βουλή;
- Θανατηφόρο τροχαίο στα Καπαριανά Ηρακλείου – Νεκρός 61χρονος συνοδηγός
- Σε πνευμονική εμβολή οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι
- Μεσολόγγι: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία λόγω των προβλημάτων από την έντονη βροχόπτωση
- Ο Τραμπ δεν θα στείλει την εθνοφρουρά στο Σαν Φρανσίσκο
- Πολάκης: «Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους»
- «Μάχη» στην Ουγγαρία! Θέλουν να πάρουν από τον Όρμπαν την εξουσία
- Ρεκόρ σε δημοπρασία: Μονοχρωματικός μπλε πίνακας του Yves Clein “έπιασε” τα 18,4 εκατ. ευρώ









