Ο νόμος για το GPS στους κρατούμενους θεσπίστηκε σήμερα (10.5.2023) στην Ιαπωνία, 4 χρόνια μετά την απόδραση του Κάρλος Γκοσν και επιτρέπει την τοποθέτηση σχετικών συσκευών ώστε να μην μπορούν να φύγουν εκτός της επικράτειας της χώρας.
Οι κατηγορούμενοι απαγορεύεται να τις αφαιρέσουν ή να τις καταστρέψουν, όπως και να εισέρχονται σε περιοχές στις οποίες τους έχει απαγορευτεί η είσοδος από τα δικαστήρια, όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Σε περίπτωση παραβίασης, θα είναι δυνατό να τεθούν υπό κράτηση και να τους επιβληθεί μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους.
Ο γεωεντοπισμός ανθρώπων, που έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση, και προσώπων που έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό, υπάρχει σε πολλές χώρες. Αιτήματα για την έγκρισή του στην Ιαπωνία διατυπώθηκαν μετά την φυγή εκτός της χώρας του Γκοσν τον Δεκέμβριο του 2019.
«Για να αποφευχθεί επανάληψη περιστατικών αυτού του είδους, οφείλουμε να συζητήσουμε πώς να κλείσουμε τα κενά του συστήματος (ασφαλείας), αυξάνοντας το ποσό της εγγύησης βάσει της αξίας όλων των περιουσιακών στοιχείων του κατηγορούμενου και υιοθετώντας έναν ηλεκτρονικό τρόπο παρακολούθησης με GPS», πρότεινε τότε η συντηρητική και μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα στη χώρα Γιομιούρι Σιμπούν.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διαθέσιμη η ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου Δεξαμενών Ιδιωτικών Πρατηρίων Καυσίμων
- Αγροτικά μπλόκα: Άρχισε η αποσυμφόρηση από Ριτσώνα μέχρι Θήβα
- Κίνα: Ξαναρχίζουν οι κινεζικές εξαγωγές κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος στη Σιγκαπούρη
- Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Πούτιν για τη Σελήνη μετά το 2030
- Είπαν τα κάλαντα στον Ν. Ανδρουλάκη
- Λονδίνο: Στο Μουσείο Ντίκενς αναβιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων της Βικτωριανής Εποχής
- Κι όμως, τα μπάνια… συνεχίζονται στην «εμπλόλεμη» Οδησσό, vid
- Γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης;
- Γάλλοι αγρότες πυρπολούν σημαίες της Ε.Ε., vid
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι νεαρούς
Κύρια Θέματα








