Η Σοφία το ρομπότ απέκτησε…. μικρή αδελφή

H Σοφία, το ανθρωπόμορφο ρομπότ, απέκτησε μία μικρή αδελφή.

Η Little Sophia (σ.σ. μικρή Σοφία), όπως ονομάστηκε, παρουσιάστηκε από την εταιρεία Hanson Robotics που έχει βάλει στόχο να βοηθήσει τα μικρά να μάθουν να γράφουν σε κώδικα.

Στα βήματα της μεγάλης «αδελφής» της, η Μικρή Σοφία μπορεί να μιλά, να τραγουδάει, να παίζει παιχνίδια, να λέει αστεία. Παρόλα αυτά, βασικός σκοπός της είναι να μάθει στα μικρά – «ιδιαίτερα, τα κοριτσάκια» – μεταξύ επτά και 13 χρονών το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), το να γράφουν σε κώδικα και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Με το λογισμικό της και με διδακτικό υλικό από την Ακαδημία Τεχνητής Νοημοσύνης της Hanson Robotics, η Μικρή Σοφία είναι «ένας μοναδικός παιδικός σύντροφος που μπορεί να προγραμματιστεί, εμπνέοντας τα παιδιά να μάθουν μέσω μιας ασφαλούς εμπειρίας διάδρασης ανθρώπου-ρομπότ» διατείνεται η εταιρεία που έχει έδρα το Χονγκ-Κονγκ και το Λος Άντζελες.

Η Μικρή Σοφία καταφτάνει στη ζωή μας με πλατφόρμα open software και με δυνατότητα interface με τον μικρό και οικονομικά προσιτό ηλεκτρονικό υπολογιστή Raspberry Pi, «επιτρέποντας αφενός στα παιδιά να μάθουν ηλεκτρονικά και ρομποτική και, αφετέρου, δίνοντας της τη δυνατότητα να γίνει όσο έξυπνη και ικανή επιτρέψει η παιδική φαντασία».

Από cnn greece, ΦΩΤΟ: pexels.com

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...