• Αρχική
  • Άρθρα
  • MIND CONTROL
  • Η επιστολή που θα πουληθεί για 1.5 εκατ δολάρια: Ο Αινστάιν απορρίπτει τον πραγματικό Θεό, αλλά δέχεται τις προτροπές του… άλλου (ΦΩΤΟ)

Η επιστολή που θα πουληθεί για 1.5 εκατ δολάρια: Ο Αινστάιν απορρίπτει τον πραγματικό Θεό, αλλά δέχεται τις προτροπές του… άλλου (ΦΩΤΟ)

Κατά την καθεστηκυία τάξη, ο… «εξυπνότερος άνθρωπος», για τους πιο έμπειρους ένας υπάλληλος του κατεστημένου που κάλεσε τον Καραθεοδωρή να του μάθει τα αυτονόητα.

 

Αυτός, ο οποίος προέτρεψε την ανθρωπότητα να κάνει αυτό (θυμηθείτε ΕΔΩ):

«Μία ήσυχη και σεμνή ζωή φέρνει περισσότερη χαρά από την αναζήτηση της επιτυχίας, που συνεπάγεται διαρκή αναστάτωση».

Με άλλα λόγια απολαύστε με ησυχία τα αγαθά του κόσμου ετούτου, όπως μας προτρέπει και η «θεόπνευστη» Παλαιά Διαθήκη. Δεν χρειάζεται να αναζητείτε προσωπικές επιτυχίες-υπερβάσεις, δεν χρειάζεται να προοδεύετε και φυσικά δεν χρειάζεται να αναζητάτε την αλήθεια.

Μάλλον αυτό θα έκανε και αυτός στην ζωή του.

Φυσικά έχει αναφερθεί τόσο στην θρησκεία όσο και στον Θεό, τον οποίο ταυτίζει με τις θρησκείες και τον απορρίπτει.

«Η λέξη Θεός για εμένα δεν είναι παρά η έκφραση και το προϊόν των ανθρώπινων αδυναμιών και η Αγία Γραφή, δεν είναι παρά μόνο μια συλλογή σεβαστών μύθων, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, μάλλον πρωτόγονων», γράφει ο Αϊνστάιν, σε επιστολή του, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του, το 1954.

Η χειρόγραφη επιστολή, μεγέθους μιάμιση σελίδας, βγαίνει σε δημοπρασία την Τρίτη, από τον οίκο Christies.

Ο «φυσικός» χρησιμοποιεί μόνο μια φορά τη λέξη Θεός στην επιστολή του, όπως παρατηρούν οι New York Times.

Αν και Εβραίος ο ίδιος, δεν διστάζει να απορρίψει και τον ιουδαϊσμό.

«Για εμένα, η εβραϊκή θρησκεία είναι, όπως όλες οι άλλες θρησκείες, η ενσάρκωση μιας πρωτόγονης δεισιδαιμονίας».

Πάρα ταύτα, ο Αινστάιν, ακολουθεί την προτροπή του Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης για ήσυχη ζωή και απόλαυση των αγαθών κόντρα στην προτροπή για δράση και απόδραση του Χριστού, τον οποίο απορρίπτει, ταυτίζοντάς τον με τις δογματικές «θρησκείες», οι οποίες «μαντρώνουν» τους ανθρώπους ακριβώς όπως έκανε και κάνει η επιστήμη που υπηρετούσε, καθώς απορρίπτει την όποια «καινοτομία» που πάει κόντρα στα όποια συμφέροντα.

Για την ιστορία, ο οίκος Christies εκτιμά ότι η «επιστολή του Θεού» θα πουληθεί για 1-1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Η επιστολή που διατηρείται σε άριστη κατάσταση και είναι γραμμένη στα γερμανικά, ανήκε σε άγνωστο συλλέκτη, ο οποίος την απέκτησε το 2008.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu