• Αρχική
  • Άρθρα
  • Για πάντα με… «φίμωτρο» οι Έλληνες! Ποιός το είπε;;; Εκείνος που «πιάστηκε» χωρίς μάσκα, vid

Για πάντα με… «φίμωτρο» οι Έλληνες! Ποιός το είπε;;; Εκείνος που «πιάστηκε» χωρίς μάσκα, vid

Υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών;;;

Για τα εμβόλια και τις μάσκες μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι οι άνω των 65 πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ενώ για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών η συζήτηση έχει ξεκινήσει.

Μάλιστα, ο καθηγητής ισχυρίστηκε πως το εμβόλιο της Pfizer που δοκιμάζεται για τα παιδιά παρέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ικανοποιητική ασφάλεια, παρότι η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως τα εμβόλια δεν θα είναι υποχρεωτικά στα παιδιά και πως δεν μπορούν να ερευνηθούν όλες οι πιθανές παρενέργειες (ΕΔΩ).

Σε σχέση με το αν θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είπε ότι «αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε την πανδημία, πράγμα δύσκολο, μπορούμε να το δούμε αργότερα, αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.»

«Να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι για να  εμβολιαστούμε», είπε και συμπλήρωσε πως και αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες, να τηρούμε τις αποστάσεις και να βρισκόμαστε σε κλειστές παρέες.

Τέλος, μιλώντας για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες, είπε ότι κάποια στιγμή αν έχουμε σε μεγάλο ποσοστό ανοσία μπορεί να πετάξουμε τη μάσκα σε ασφαλείς χώρους. Αντίθετα σε κλειστούς χώρους, ποτέ δεν θα έχουμε το 100% της ανοσίας και θα πρέπει να φοράμε μάσκα.

«Καλό είναι να μείνει ο πολιτισμός της μάσκας», κατέληξε.

Πολιτισμός της μάσκας λοιπόν! Για πάντα με «φίμωτρο», θα έλεγα κάποιος, σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτό ειπώθηκε από τον καθηγητή, ο οποίος είχε «πιαστεί» από τον φακό στην Πάτρα να έχει βγάλει την μάσκα σε… συνωστισμό ανθρώπων, όπως τον ονομάζουν.