• Αρχική
  • Άρθρα
  • Facebook: Δεν θα αφαιρεί αναρτήσεις που μιλούν για “γέννηση” του κορωνοϊού από τον άνθρωπο

Facebook: Δεν θα αφαιρεί αναρτήσεις που μιλούν για “γέννηση” του κορωνοϊού από τον άνθρωπο

H Facebook ανακοίνωσε πως πλέον δεν θα αφαιρεί αναρτήσεις από τις εφαρμογές της, οι οποίες ισχυρίζονται ότι η COVID-19, δημιουργήθηκε τεχνητά από τον άνθρωπο.


Σε email που έστειλε στην Global News την Τετάρτη (27/05), εκπρόσωπος της Facebook ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε «με φόντο έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προέλευση του κορονοϊού και σε συνεννόηση με ειδικούς στη δημόσια υγεία».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ειδικούς της υγείας για να συμβαδίζουμε με την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και να ενημερώνουμε τακτικά τις πολιτικές μας, καθώς προκύπτουν νέα στοιχεία συνεχώς», αναφέρεται στο email.

Οι πλατφόρμες στα social media έχουν αντιμετωπίσει κριτική για τον ρόλο τους στην εξάπλωση της online παραπληροφόρησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Προκειμένου να το αντιμετωπίσει αυτό, η Facebook έβαλε σε εφαρμογή μία σειρά μέτρων τον πρώτο καιρό της πανδημίας, για «να κρατά τον κόσμο ενημερωμένο και να περιορίσει την παραπληροφόρηση γύρω από την COVID-19».

Ωστόσο, η κίνηση της Τετάρτης (26/05), σηματοδοτεί μία αλλαγή στάσης της επιχείρησης.

Τον Φεβρουάριο, η Facebook ανακοίνωσε ότι θα προσθέτει αναρτήσεις που αναφέρουν ότι ο κορονοϊός είναι ένας τεχνητός ιός που παρασκευάστηκε από τον άνθρωπο, σε μία λίστα με άλλες μη αποδεκτές αναρτήσεις που θα τις αφαιρούσαν από τις πλατφόρμες της.

(sputniknews – φωτο: pexels)