Έτοιμοι; 5G ίντερνετ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ μέχρι το 2030 – Όλοι συνδεδεμένοι με όλους ανά πάσα στιγμή

Μέσα από το el.gr πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο γνωστό στους περισσότερους ως «Ίντερνετ των Πραγμάτων» (Internet of things).
Του Άρη Δημόπουλου

Ασφαλώς η Ελλάδα δεν έχει μείνει πίσω (και) σε αυτή την καινοτομία, αφού ήδη τα Τρίκαλα και η Πάτρα έχουν περάσει στην ιστορία ως οι πρώτες ελληνικές πόλεις που υιοθέτησαν την ασύρματη τεχνολογία 5G.

Και έπεται και συνέχεια.Δυστυχώς όχι μόνο στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως η νέα αυτή τεχνολογία που θα αντικαταστήσει τον προκάτοχό της 4G, βασίζεται αμιγώς στην ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, σε ένα ίντερνετ με συνδέσεις που ακόμη και σήμερα φαντάζουν μάλλον…εξωπραγματικές. 

Η ιδέα του Internet of Things (ΙoT) είναι γενικά συνυφασμένη με τα αυτόματα αμάξια, τα «έξυπνα σπίτια», το υπερβολικά γρήγορο ίντερνετ αλλά και την συνδεσιμότητα που «σπάει» τους γεωγραφικούς φραγμούς. 

24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες της εβδομάδες, οτιδήποτε μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο θα είναι συνεχώς «online». 

Ήδη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ γίνονται εντατικές εργασίες προκειμένου να «τρέξουν» τα χρονοδιαγράμματα και έως το 2020 ολόκληρη η Ε.Ε. να αποκτήσει σύνδεση στο 5G.

Μάλιστα μία προσωρινή συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που βλέπει το φως της δημοσιότητας φέρνει το IOT όλο και πιο κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες.

Στο τελικό κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται ρητά πως οι Ευρωπαίοι πολίτες στο σύνολό τους θα «απολαμβάνουν» το 2020 πρόσβαση στην τεχνολογία 5G από κοινού με μία παράλληλα θωράκιση της πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Στον δρόμο για την μετατροπή των ευρωπαϊκών πόλεων σε «έξυπνες-βιώσιμες πόλεις», η τεχνολογία 5G παρουσιάζεται ως απαραίτητο εργαλείο τόσο για την καινοτομία όσο όμως και για την διαρκή (online) παρακολούθηση των πολιτών.

Τα σχέδια επέκτασης για το 2030

Με ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα που…όλως τυχαίως ταυτίζονται με το υπερμνημόνιο της Ατζέντας 2030, στον κόσμο των επικοινωνιών εργάζονται πυρετωδώς και για την παγκόσμια επέκταση του φάσματος 5G.

Παρά το μεγάλο κόστος, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών (ITU) σχεδιάζει ήδη την περίοδο από το 2020 έως το 2030, η οποία στο τελικό της στάδιο παρουσιάζει μία ολόκληρη υφήλιο με σύνδεση στο Internet of Things.

Ήδη μετά την Ε.Ε. , στην επέκταση του 5G ακολουθούν η Ινδία, η Κορέα και η Κίνα το 2022, χώρες οι οποίες αποτελούν μία τεράστια αγορά τόσο από πληθυσμιακή όσο και από τεχνολογική άποψη. 

Για πολλοστή φορά λοιπόν το 2030 συναντάται ως η καταληκτική ημερομηνία για την αλλαγή του κόσμου όπως τον ξέρουμε, με την τεχνολογία 5G να κάνει τις «έξυπνες πόλεις-φυλακές» της Νέας Τάξης έναν ζωντανό εφιάλτη. 

Είστε έτοιμοι να ζήσετε σε αυτές; 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu