Ετοιμάζονται οι «νέοι άνθρωποι»: Μια ματιά στον κόσμο του μέλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο άρθρο αυτό, θα αναφερθούμε σε μια μελλοντική περίοδο, η «αυγή» της οποίας ωστόσο, έχει ήδη ξεκινήσει.

Πρέπει να διευκρινίσουμε πως όταν λέμε «μελλοντική», δεν αναφερόμαστε σε κάτι που θα γίνει σε 100 χρόνια, αφού «μέλλον» θεωρείται ακόμη και η αυριανή ημέρα.

Επίσης κρατήστε στο μυαλό σας το ότι η τεχνολογία πλέον κάνει τρομακτικά άλματα. Αυτό σημαίνει ότι οι «μεγάλες» αλλαγές δεν απαιτούν τεράστιο βάθος χρόνου όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά έρχονται πολύ πιο γρήγορα.

Αν κοιτάξετε γύρω σας, μπορείτε να δείτε πως ο κόσμος του σήμερα, δεν μοιάζει και πολύ με αυτόν του 2000 για παράδειγμα, όπως κατ επέκταση του 2000, δεν έμοιαζε με το 1950, και ούτω κάθε εξής. Επικεντρωνόμαστε ωστόσο στις αλλαγές που διαφαίνονται στον ορίζοντα σήμερα, καθώς στον κόσμο αυτό θα κληθούμε να ζήσουμε.

Θα έχετε ακούσει πως ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός. Η τεχνολογία παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην ίδια μας την καθημερινότητα. Οδεύουμε προς μια εποχή, που σύμφωνα με το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών η τεχνολογία θα γίνει ένα με τον άνθρωπο ή αν προτιμάτε, ο άνθρωπος θα γίνει ένα με την τεχνολογία.

Πλέον έχει μεγαλώσει τουλάχιστον μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, που αγαπά την τεχνολογία και την θεωρεί κομμάτι του ίδιου της του εαυτού. Αυτή η «αγάπη» για τα «ψηφιακά» καλούδια που προσφέρει, οδηγεί τους νέους να απομονώνονται στα δωμάτια τους παίζοντας διαρκώς βιντεοπαιχνίδια, να επικοινωνούν μόνο εξ αποστάσεως μέσω των δημοφιλών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης και εν γένει να μην μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την τεχνολογία.

Έτσι, έχει ήδη προετοιμαστεί συνειδητά και υποσυνείδητα, να επιθυμεί αυτή την ένωση μαζί της, όχι απλά μέσω βιντεοπαιχνιδιών ή ενός υπολογιστή, αλλά μέσω ειδικών εμφυτευμάτων που θα δίνουν αυξημένες ικανότητες αρχικά, ακόμη και υπερ-ικανότητες αργότερα.

Σε ταινίες και βιντεοπαιχνίδια, μέσω των οποίων λατρεύουν οι παγκοσμιοποιητές να «διαφημίζουν» τα σχέδιά τους, έχουμε δει πολλές φορές πλάνα από αυτή τη νέα εποχή.

Σε μια εποχή αναπτυγμένης τεχνολογίας, σαν και αυτή, προς την οποία οδεύουμε, βλέπουμε ανθρώπους να…ζητιανεύουν με χαρτόνια που γράφουν «Τα ρομπότ μου πήραν τη δουλειά».

Βλέπουμε επίσης όσους δεν έχουν πάρει εμφυτεύματα διαδηλώνουν εναντίον των «νέων ανθρώπων», που είναι «αξεπέραστοι». Μια νέα μορφή ρατσισμού, εμφανίζεται, αυτή εναντίον των λεγόμενων «Cyborgs». Παράλληλα οι «νέοι» αυτοί άνθρωποι, επικρίνουν όσους δεν θέλησαν να πάρουν εμφυτεύματα, αποκαλώντας τους σκοταδιστές, μεσαιωνικούς, ανθρώπους των σπηλαίων και άλλα παρεμφερή.

Σταδιακά, οι άνθρωποι των εμφυτευμάτων με τη βοήθεια της παγκόσμιας εξουσίας, βάζουν στην «άκρη» τους δεύτερους. Περνάμε σε μια εποχή που όποιος δεν έχει εμφυτεύματα γίνεται δακτυλοδεικτούμενος. Αργότερα, κυνηγιέται, καθώς το να μην έχει εμφυτεύματα, ισοδυναμεί με την άρνησή του, στο να είναι μέρος της νέας παγκόσμιας κοινωνίας.

Οι άνθρωποι αυτοί, κυνηγημένοι προσπαθούν να αντισταθούν αλλά μάταια. Αναγκάζονται να αφήσουν τις πόλεις και πάνε σε απομακρυσμένα χωριά ή σε εντελώς απομονωμένα μέρη. Drones τους ψάχνουν κατά τις επιταγές της παγκόσμιας κυβέρνησης. Όσοι συλλαμβάνονται βασανίζονται ή ακόμη και εκτελούνται προς παραδειγματισμό.

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα έχουμε δει σε ταινίες και παιχνίδια και δεν αποκλείεται να τα ζήσουμε κιόλας!

Τα όσα σας αναφέραμε, καταλαβαίνετε πως βάσει των δεδομένων που υπάρχουν γύρω μας, δεν ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Για λεπτομέρειες διαβάστε την παρακάτω Τριλογία του Λιακόπουλου Δημοσθένη που είναι διαθέσιμη στο 2310 521010


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...