• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έρημοι δρόμοι: Η Ρωσία μπήκε στον “χορό των περιορισμών”

Έρημοι δρόμοι: Η Ρωσία μπήκε στον “χορό των περιορισμών”

Έρημοι δρόμοι: Η Ρωσία μπήκε στον “χορό των περιορισμών”.

Όπως σας ενημερώσαμε εχθές, τα μέτρα περιορισμού εντάθηκαν σε όλο τον πλανήτη, για να καταπολεμηθεί ο Κορωνοιός (ιογενής πνευμονία), ο οποίος έχει σκοτώσει πάνω από 560 ανθρώπους.

Παρότι τα κρούσματα αριθμούν μερικές χιλιάδες (πάνω από 20.000), η θνησιμότητα αγγίζει μόλις το 2-3%, αν και οι ανθρώπινες απώλειες δεν είναι απλοί αριθμοί. Οι περιορισμοί που τέθηκαν σε όλο τον πλανήτη είναι μεγάλοι.

Σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου, υπάρχουν άτομα που σκανάρουν με υπέρυθρες ή με θερμικές κάμερες, τους ανθρώπους που ταξιδεύουν από και προς την Κίνα, για να διαπιστώσουν αν έχουν πυρετό. Μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια του πυρετού, οι άνθρωποι μπαίνουν μέσα σε καραντίνα. Αυτή την στιγμή, στην Κίνα υπάρχουν μεγαλουπόλεις με έρημους δρόμους, καθώς οι πολίτες φοβούνται να βγουν έξω.

Οι περιορισμοί αγγίζουν και την ρωσική Άπω Ανατολή

Οι μάσκες προστασίας καθίστανται υποχρεωτικές για τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό στο Χαμπαρόφσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, εξαιτίας κυρίως της επιδημίας του νέου κοροναϊού που έχει ξεσπάσει στην Κίνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Σχόλιο el: Υποχρεωτικές μάσκες κυρίως εξαιτίας της νέα επιδημίας, οπότε συντρέχουν και άλλοι λόγοι.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της πόλης Χαμπαρόφσκ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας που βρίσκεται στη μεθόριο με την Κίνα.

«Οι μάσκες προστασίας θα είναι υποχρεωτικές για τους εργαζομένους στις μεταφορές, τα εμπορικά κέντρα και τις τράπεζες, για τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους γιατρούς, δηλαδή για όλους αυτούς που έρχονται σε καθημερινή και στενή επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αυτά τα μέτρα συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στο Χαμπαρόφσκ και έχουν επίσης στόχο να εμποδίσουν τη διάδοση του νέου κοροναϊού», εξήγησε η Τατιάνα Σκόρικ, δημοτική αξιωματούχος αρμόδια για την υγεία, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εντόπισε τα δύο πρώτα κρούσματα στο έδαφός της. Πρόκειται για κινέζους υπηκόους, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται στα Ουράλια και ο άλλος στην Άπω Ανατολή.

Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα, η Ρωσία έχει ήδη υιοθετήσει σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των μήκους 4.250 χιλιομέτρων συνόρων της με την Κίνα, η διακοπή των σιδηροδρομικών συνδέσεων και ο περιορισμός των πτήσεων προς και από τη χώρα αυτή.

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •