• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο: Τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαμε το 100% του εγκεφάλου μας; (Βίντεο)

Εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο: Τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαμε το 100% του εγκεφάλου μας; (Βίντεο)

Θα ξεκινήσουμε το άρθρο μας, με το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σαν άνθρωποι και θα δείτε που θα καταλήξουμε.

Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε καταπληκτικά έργα τέχνης σε 1 λεπτό. Θα μπορούσαμε να μάθουμε μια νέα γλώσσα μέσα σε 1 ώρα. Θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε μια εταιρεία με τζίρο δισεκατομμυρίων, μέσα σε μια βραδιά, αφού η επιχειρηματική ιδέα θα ερχόταν τέλεια μέσα στο μυαλό μας.

Τι μας εμποδίζει λοιπόν από το να κάνουμε όλα αυτά τα ωραία που διαβάσαμε παραπάνω;

Ο εγκέφαλός μας!

Δεν χρησιμοποιούμε στο 100% τις δυνατότητες που μας δίνει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο το 7%. Ακόμα όμως και αν χρησιμοποιούσαμε το 100% των δυνατοτήτων του εγκεφάλου μας, πιθανότατα και πάλι θα είχαμε περιορισμούς, αφού το σώμα μας, μας….περιορίζει.

Σημαντική σημείωση πριν προχωρήσουμε παρακάτω: Είναι γνωστό ότι η μουσική του Μότσαρτ συνδράμει στην σωστή εγκεφαλική ανάπτυξη των παιδιών και το σημειώνουμε αυτό το γεγονός, γιατί θα γίνει μια έμμεση αναφορά, στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω.

Ο εγκέφαλός μας είναι περίπλοκος. Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι προσπαθούν να αποκαλύψουν τα μυστικά του. Αυτή η προσπάθεια δεν έχει σταματήσει.

Φανταστείτε λοιπόν ένα κόσμο, στον οποίο θα μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε χωρίς περιορισμούς. Ένα κόσμο στον οποίο ταυτόχρονα θα είστε Φυσικοί, Μουσικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, βιολόγοι κλπ.

Σχόλιο: Το παράδειγμα του Αιντστάιν που είδαμε στο βίντεο, δεν είναι και τόσο καλό, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ο έξυπνος ήταν ο Έλληνας μαθηματικός ο Καραθεοδωρής.

Αντικειμενικά, η προοπτική που είδαμε στο βίντεο, είναι φοβερή και μας γεμίζει με ενέργεια. Το πρόβλημα όμως είναι ένα:

Οι επιστήμονες του σήμερα δεν θέλουν να εξυψώσουν τον άνθρωπο πνευματικά. Αντιθέτως προωθούν την «εξερεύνηση και διεύρυνση» του εγκεφάλου, μέσω της τεχνολογίας.

Πρόσφατα, ο Έλον Μάσκ παρουσίασε το NEURALINK, το οποίο επιτρέπει την σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τον υπολογιστή. Αυτό δίνει πολλές πληροφορίες στον άνθρωπο και δυνατότητες χειρισμού της τεχνολογίας, μόνο με την σκέψη αλλά δίνει στον άνθρωπο… εξυπνάδα και πνευματικότητα;

Σαφώς και όχι:

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •