Ενδιάμεσες εκλογές: Δεν μπορούν να κρύψουν, την εμπάθεια που έχουν για τον Τραμπ

Του Γιώργου Φαρμάκη

Όπως διαβάσατε σε προηγούμενο μας άρθρο, οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό (ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ).

Δεν μπορεί κανείς να πει, ότι οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα. Η προπαγάνδα όμως, δεν λέει να κοπάσει όπως θα διαβάσατε παρακάτω.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς χαιρέτισε σήμερα τις νίκες των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές.

«Εμπνέομαι από τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ που διάλεξαν την ελπίδα έναντι του φόβου, την ευγένεια έναντι της αγένειας, τη συμμετοχή όλων έναντι του ρατσισμού, την ισότητα έναντι των διακρίσεων», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φρανς Τίμερμανς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας.

«Υπερασπίστηκαν τις αξίες τους. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς», πρόσθεσε.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επίσης ανάρτησε στο Twitter ένα ειρωνικό σχόλιο για τον Τραμπ, ο οποίος είχε νωρίτερα δηλώσει μέσω του ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι οι εκλογές ήταν «τεράστια επιτυχία».

«Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια παρά την ισχυρή χειραγώγηση των Ρεπουμπλικάνων», έγραψε ο Μοσκοβισί. «Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δίκιο: ‘Τεράστια επιτυχία σήμερα’».

Γενικό σχόλιο: Ο Μοσκοβισί, ξέχασε να πει κάτι πολύ σημαντικό:

Μπορεί οι Δημοκρατικοί να κέρδισαν την Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά το σώμα της Γερουσίας το οποίο κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι, έχει τον τελευταίο λόγο, για την επικύρωση των νόμων.

Οπότε γιατί μιλάνε για ήττα του Τραμπ;

  • 26
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...