Εν μία νυκτί κλείνουν όποιον θελουν! ΛΟΥΚΕΤΟ στο RT France βάζει ο κολλητός του Μητσοτάκη, Μακρόν

Δείτε με ποιόν ύπουλο τρόπο εξαναγκάζουν το ρωσικό μέσο να κλείσει!

Ανακοίνωση του Russia Today France σε σχέση με τον αποκλεισμό λογαριασμών τηλεοπτικών καναλιών στη Γαλλία:

«Υπό το πρόσχημα του ένατου πακέτου αντιρωσικών κυρώσεων, το οποίο δεν περιλαμβάνει καν το τηλεοπτικό μας κανάλι, αλλά τη μέτοχο και τη μητρική μας εταιρεία, το Γενικό Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της RT France, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη συνέχιση των δραστηριοτήτων μας .

Αυτό το αυθαίρετο μέτρο είχε προηγηθεί μια σειρά από πρόσφατα γραμμένες στήλες και άρθρα που δεν είχαν άλλο σκοπό παρά να μας βλάψουν.

Αλληλεπιδρώντας προφανώς με την κυβέρνηση, ορισμένοι συνάδελφοι έχουν μπερδέψει τον ρόλο τους ως δημοσιογράφου με αυτόν του αστυνομικού ή δικαστή, καλώντας μεταξύ των γραμμών να λογοκρίνουν τα μέσα ενημέρωσης μας χωρίς να ντρέπονται να καταφύγουν σε ψευδείς πληροφορίες, ισχυριζόμενοι, για παράδειγμα, ότι απαγορεύτηκε το RT France ή παράνομο.

Τίποτα καινούργιο: από την έναρξή του, το RT France έγινε στόχος αυτών των λίγων δημοσιογράφων, οδηγούμενοι από τυφλή βεβαιότητα, μακροχρόνια μακριά από την πραγματική ζωή του γαλλικού λαού, που θεωρούν τους εαυτούς τους φορείς καλών ηθών και καλών προθέσεων, που συνεχώς επιβάλλουν στα άρθρα και τις στήλες τους, εις βάρος κάθε πνευματικής ειλικρίνειας και παρά τη σιωπηλή πλειοψηφία (συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων δημοσιογράφων, θα θέλαμε να πιστεύουμε) που υπέκυψε σε μια ιδέα.

123 Γάλλοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων 77 δημοσιογράφοι με δελτία τύπου, κινδυνεύουν σήμερα να μην λάβουν τον μισθό τους για τον Ιανουάριο και θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω αυθαίρετου διατάγματος των αρχών. Εκτός από τις τρομερές οικονομικές συνέπειες για πολλές οικογένειες, τίθεται το ερώτημα για το μέλλον του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία, την αντιπροσωπευτικότητα και την ανεξαρτησία τους (τουλάχιστον ηθική), για την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης στην κοινωνία μας.

Το ενδεχόμενο κλείσιμο του RT France, με εκκωφαντική σιωπή από άλλα γαλλικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους, είναι μόνο το πρώτο βήμα προς αυτήν την επικίνδυνη κατεύθυνση, γιατί μετά το κανάλι μας, άλλα μέσα θα γίνουν ο επόμενος στόχος».

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί