Εκεί θα καταλάβεις αν είσαι πραγματικά έξυπνος

Το Broadly δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία

από μέλη της British Psychological Society και η οποία ισχυρίζεται πως οι άνθρωποι που είναι μοναχικοί από επιλογή είναι περισσότερο ευφυείς από όσους έχουν δεκάδες φίλους.

Η γνώση τους κάνει άλλωστε περισσότερο επιλεκτικούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Huffpost, οι Satoshia Kanazawa και Norma Li, επιστήμονες εξελικτικής ψυχολογίας, διαπίστωσαν πως παρότι η ευτυχία των περισσότερων ανθρώπων αυξάνεται σε σχέση με την μείωση στην πυκνότητα του πληθυσμού -καθώς και σε σχέση με το υψηλό επίπεδο κοινωνικής αλληλεπίδρασης με αγαπημένα άτομα, οι άνθρωποι που θεωρούνται «εξαιρετικά ευφυείς» είναι περισσότερο ευτυχισμένοι όταν δεν περνούν τον χρόνο τους με τους φίλους τους.

«Τα περισσότερο ευφυή άτομα βιώνουν λιγότερη ικανοποίηση στη ζωή τους όταν έχουν πιο συχνή επαφή με φίλους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

«Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές οι πραγματικά ευφυείς άνθρωποι μπορεί να νιώθουν αποκομμένοι από αυτούς που τους περιβάλλουν, ακριβώς επειδή ο τρόπος σκέψης τους διαφέρει σημαντικά από αυτόν του μέσου όρου. Και το να βρεις κάποιον με τον ίδιο δείκτη νοημοσύνης με εσένα, όταν ο δικός σου βρίσκεται τόσο ψηλά, δεν είναι και το πλέον εύκολο πράγμα στον κόσμο», προστίθεται μεταξύ άλλων.