Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε δέκα κατηγορούμενους ένοχους για κυβερνοπαρενόχληση της πρώτης κυρίας της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν στην δίκη για την διασπορά φημών σύμφωνα με τις οποίες είναι διεμφυλική που γεννήθηκε άνδρας.
Οι κατηγορούμενοι, οκτώ άνδρες και οι δύο γυναίκες, ηλικίας από 41 έως 60 ετών, δικάσθηκαν κατηγορούμενοι για διατύπωση κακόβουλων σχολίων σχετικά με το φύλο και την σεξουαλικότητα της Μπριζίτ Μακρόν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η περιγραφή της σχέσης της με τον Εμανουέλ Μακρόν δεδομένης της διαφοράς ηλικίας ως «παιδοφιλίας».
Οι δέκα κατηγορούμενοι για την παρενόχληση της πρώτης κυρίας της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν στο Ιντερνετ καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης έως 6 μηνών, οι περισσότεροι με αναστολή.
Οκτώ κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης 4 έως 8 μηνών με αναστολή εξαιτίας της «πρόθεσής τους να βλάψουν την ενάγουσα» «με κακόβουλους, υποτιμητικούς και υβριστικούς» χαρακτηρισμούς σχετικά με υποτιθέμενη «παιδοφιλία», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.
Ποινή φυλάκισης των 6 μηνών χωρίς αναστολή επιβλήθηκε σε έναν κατηγορούμενο εξαιτίας της απουσίας του από το δικαστήριο.
Παραδείγματα για αντίστοιχες ποινές μετά από σχόλια ή διάφορες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο υπάρχουν σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη.
Οι αποφάσεις βασίζονται στους κατά τόπους νόμους -δρακόντειους- νόμους σχετικά με την «παραπληροφόρηση» και αυτό που ονομάζουν «ρητορική μίσους» στο διαδίκτυο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η «κυρά του Δέλτα» στον Έβρο έκανε το τραπέζι στον Μητσοτάκη με ντολμαδάκια, χέλι και τσίπουρο,vid
- Έγκλημα στη Βοιωτία: Νεκρός 27χρονος Πακιστανός μετά από επίθεση με μαχαίρι – Συνελήφθη ομοεθνής του
- Αρχαίο DNA λύνει το μυστήριο της ταφικής παράδοσης των κρεμαστών φερέτρων στην Κίνα
- Επικίνδυνα παιχνίδια στην Ανατολική Ευρώπη! Στο στόχαστρο και η Λευκορωσία
- Χανιά: Συνελήφθη 32χρονος κατηγορούμενος για ναρκωτικά και όπλα
- Ψηφίστηκε στην Βουλή το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- Ισπανία: Η Βαρκελώνη διπλασιάζει τον φόρο για τους τουρίστες για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Νορβηγία: “Καλή” η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Χάραλντ αλλά θα παραμείνει για νοσηλεία στην Τενερίφη
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
- Η Ισλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ «τους επόμενους μήνες»









