Δικαίωση του Λιακόπουλου: Το πάνε όλοι μαζί για παγκόσμια ειρήνη….
Συμμαχία Γαλλίας-Ρωσίας
Από πολλών μηνών ο γαλλικός κι ο ρωσικός στρατός συζητούν αναζητώντας τρόπους προσέγγισης της θέσης τους σε μεγάλες διεθνείς κρίσεις και πώς θα αποφευχθούν δυνητικά επεισόδια κατά τη διάρκεια επιχειρήσεών τους, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του γαλλικού επιτελείου δυνάμεων στρατηγός Φρανσουά Λεκουάντρ.
Η προσεκτική τούτη έναρξη του διαλόγου, που αρχικά διεξάγεται σε επίπεδο επιτελείων δυνάμεων και στρατιωτικών πληροφοριών, ενσαρκώνει την βούληση που προ μηνών εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν «να ξανασκεφθούμε τους δεσμούς μας με τη Ρωσία», διότι «το να την σπρώξουμε μακράν της Ευρώπης αποτελεί μέγα σφάλμα».
«Επιθυμία μας είναι να μπορέσουμε, σε όσα θέατρα του πολέμου έχουμε συνεμπλακεί, να συνομιλούμε σε επίπεδο στρατιωτικών, ώστε να διατηρήσουμε στο ελάχιστο δυνατόν επίπεδο τις κρίσεις που επιδιώκουμε να κατευνάσουμε και να αποφύγουμε συγκρούσεις που θα μπορούσαν να αποβούν ατυχείς γι’ αμφότερους», δήλωσε ο στρατηγός στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα στρατιωτικά.
Ο ίδιος πάντως τόνισε εμφατικά πως «η δουλειά έχει μόλις ξεκινήσει, δεν φιλιόμαστε ακόμη στο στόμα, καθώς δεν είναι τούτη η επιθυμία ούτε της μιας, ούτε και της άλλης πλευράς».
«Θα μπορούσαμε να μελετήσουμε τις δυνατότητες για κοινές επιχειρησιακές προετοιμασίες. Όμως δεν είμαστε ακόμη στο σημείο τούτο, βρισκόμαστε απλώς σε ένα σημείο προγραμματισμού», πρόσθεσε.
Ο στρατηγός Λεκουάντρ επιβεβαίωσε πως ο ίδιος είχε προσωπική συνομιλία «προ μηνών» με τον Ρώσο ομόλογό του Βαλέρι Γκερασίμοφ, δηλώνοντας πως πλέον διαθέτουν «μία απ’ ευθείας γραμμή» τηλεφώνου. Όπως τόνισε ο ίδιος, η τρέχουσα κρίση στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής αποτελεί τη Λυδία Λίθο της δυνατότητας των δύο χωρών για προσέγγιση, ευχόμενος να δείξουν οι Ρώσοι «καλή θέληση», αποσκοπώντας να αποκτήσουν στους Ρώσους «έναν συνέταιρο για την επίλυση των κρίσεων» και να «μην επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τις κρίσεις στοχεύοντας σε κάποια αποσταθεροποίηση».
«Εκείνο που ενδιαφέρει εμένα είναι εάν μπορούμε να συνομιλήσουμε με τους Ρώσους. Κι εάν αύριο στην κατάσταση τούτη βρισκόταν η Μέση Ανατολή; Πρέπει να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να αποφύγουμε τις άσκοπες συγκρούσεις και ιδίως να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες», κατέληξε ο στρατηγός Λακουάντρ.
Ο Πούτιν βασικός ομιλητής στο Παγκόσμιο φόρουμ για το ολοκαύτωμα στο Ισραήλ
Ο πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας, θα μιλήσει για το ολοκαύτωμα και για το ότι ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το Άουσβιτς.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς
- Ηπειρώτικα κάλαντα άκουσε ο Φάμελλος: «Ενωμένοι να κάνουμε την πατρίδα μας σημαντική για όλο τον κόσμο»









