Μια φουτουριστική πύλη που προκαλεί σοκ και δέος τοποθετήθηκε σε δύο πόλεις που απέχουν μεταξύ τους 424 χιλιόμετρα!!!
Το τρομερό είναι πως οι κάτοικοί τους μπορούν να χαιρετίσουν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, χάρη στο μοναδικό αυτό πρότζεκτ, του οποίου οι δημιουργοί εύχονται να ενώσει τον πλανήτη.
Η φουτουριστική «πύλη» ενώνει δύο ευρωπαϊκές πόλεις, το Βίλνιους και του Λούμπλιν, και δημιουργήθηκε με το σκεπτικό, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί της, να μειωθούν οι αποστάσεις μεταξύ των δύο αυτών λαών.
Η πύλη έχει κυκλικό σχήμα που συμβολίζει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, την μηχανή του χρόνου και στην επιστημονική φαντασία αντιπροσωπεύει τον χώρο και τον χρόνο.
Είναι η πρώτη του είδους της και χαρακτηρίζεται ως εικονική «γέφυρα»!
Οι «πύλες» έχουν οθόνες και κάμερες, έτσι ώστε να μεταδίδουν ζωντανά εικόνα από την άλλη πόλη. Η προβολή μάλιστα στην οθόνη μοιάζει με αυτό που βλέπουν οι αστροναύτες όταν κοιτάζουν από ψηλά τη Γη. Ονομάζεται «φαινόμενο επισκόπησης»!
Στην παρούσα φάση η πύλη είναι χωρίς ήχο. Πάρα ταύτα, οι δημιουργοί του έργου πιστεύουν ότι ο κόσμος θα βρει τρόπο επικοινωνίας. Παρατήρησαν μάλιστα πως πολλοί στέλνουν φιλιά, χαιρετούν ή κάνουν γκριμάτσες, άρα, τρόπον τινά, αλληλεπιδρούν!!!
Όπως διατείνονται οι δημιουργοί του, κύριος σκοπός του έργου είναι να συνδέει τους ανθρώπους.
Στην επίσημη ιστοσελίδα αναφέρεται:
«Περιβάλλουμε τους εαυτούς μας μόνο με εκίνους που βρίσκονται κοντά μας και μιλούν την ίδια γλώσσα με εμάς. Αυτό μας δίνει μια αίσθηση σταθερότητας και άνεσης. Περιορίζει όμως την παγκόσμια προοπτική σε έναν στενό εσωτερικό κύκλο. (…) Ας ξεπεράσουμε αυτή την αίσθηση του χωρισμού και ας γίνουμε πρωτοπόροι της ενότητας».
Το έργο ολοκληρώθηκε, στην διάρκεια του κορωνοϊού, όταν τα ταξίδια απαγορεύονταν. Μάλλον έτσι θα… ενώσουν τους ανθρώπους από απόσταση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









