• Αρχική
  • Άρθρα
  • DeepNude: Η εφαρμογή – εφιάλτης με τεχνητή νοημοσύνη που «έγδυνε» γυναίκες (ΒΙΝΤΕΟ)

DeepNude: Η εφαρμογή – εφιάλτης με τεχνητή νοημοσύνη που «έγδυνε» γυναίκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόλις ένα 24ωρο κράτησε η εφαρμογή – εφιάλτης DeepNude που ξεγύμνωνε γυναίκες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, με άκρως ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Πάντως πρόλαβαν και τη χρησιμοποίησαν 500.000 άνθρωποι.
Το Deepnude.com λάνσαρε την Τετάρτη δύο εκδόσεις, τη δωρεάν και την «ολοκληρωμένη» αξίας 50 δολαρίων. Στη δωρεάν έκδοση υπήρχε ένα μεγάλο υδατογράφημα στα πλαστά επίμαχα σημεία παράγοντας τη γυμνή φωτογραφία σε χαμηλότερη ποιότητα, ωστόσο στη επί πληρωμή έκδοση το υδατογράφημα ήταν μικρότερο και σε σημείο που θα μπορούσε εύκολα να αποκοπεί, χωρίς «εκπτώσεις» σε ποιότητα και ανάλυση.

Η… εκπαίδευση
Ο άνθρωπος πίσω από την εφαρμογή, μιλώντας στο αμερικανικό Vice, δήλωσε ότι η DeepNude «εκπαιδεύτηκε» πάνω σε περισσότερες από 10.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών, χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την τελική ανάπτυξή της.

Η ομάδα της DeepNude, η οποία έχει επιλέξει να κρατήσει την ανωνυμία της, ανακοίνωσε την Πέμπτη μέσω Twitter την πλήρη απόσυρση της εφαρμογής και την απενεργοποίηση της ιστοσελίδας, χωρίς καμία πιθανότητα επανενεργοποίησης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κακόβουλης χρήσης της εφαρμογής, δεδομένου των εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών της, υποστηρίζοντας ότι «δεν θέλουν να βγάλουν λεφτά μ’ αυτό τον τρόπο» και ότι σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν τέτοια ανταπόκριση, ειδικά για μια εφαρμογή που «έχει και αρκετά θέματα».

Ο ίδιος δημιουργός της DeepNude, δήλωσε ότι αργά ή γρήγορα κάποιος θα έφτιαχνε μια αντίστοιχη εφαρμογή, απλά έτυχε να είναι ο πρώτος. Η ομάδα ανέφερε, ότι η τεχνολογία για κάτι τέτοιο είναι πανέτοιμη αλλά ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος να την δεχτεί.

Από rp.news, ΦΩΤΟ Pexels