Χωριό Παγκόσμιας Συνεργασίας: Έφτιαξαν την πλατφόρμα του ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ «ΜΑΝΤΡΩΜΑΤΟΣ»

Το έχουν ανακοινώσει – Τι ακριβώς θα κάνει στην αρχή…

Στο όνομα της «εκμετάλλευσης της τεχνολογίας για να μεταμορφώσει το μέλλον της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θα χρησιμοποιήσει το Metaverse για να δημιουργήσει το Χωριό Παγκόσμιας Συνεργασίας, όπως το ονομάζει!!!

Όπως γνωστοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες, το WEF ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη «παγκόσμια πλατφόρμα που ενισχύει την διαρκή εικονική συνεργασία και δράση πολλών ενδιαφερομένων σε μεγάλη κλίμακα».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του WEF ,

«Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει συνεργαστεί με την Microsoft και την Accenture για να θέσει τα θεμέλια του Global Collaboration Village, μιας νέας πλατφόρμας metaverse που στοχεύει στην προώθηση της εικονικής συνεργασίας πολλών ενδιαφερομένων.

Το Παγκόσμιο Χωριό Συνεργασίας αναπτύχθηκε με 80 Συνεργάτες του Ιδρυτικού Χωριού και θα οδηγήσει σε δομική αλλαγή. Αυτό περιλαμβάνει προσπάθειες για να καταστεί δυνατή η ευρεία συμμετοχή και να προωθηθεί η ατομική και συλλογική δράση.

Σχεδιασμένη για να είναι περιεκτική, διαφανής και ασφαλής, η πλατφόρμα θα είναι ένας χώρος συνεργασίας για επιχειρήσεις, διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και δημόσια πρόσωπα που θα συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν μερικές από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις του κόσμου. 

Το Παγκόσμιο Χωριό Συνεργασίας δεν θα αντικαταστήσει τις τρέχουσες διαπροσωπικές δραστηριότητες του Φόρουμ, αλλά θα χρησιμεύσει ως ένας εικονικός χώρος συνεργασίας για να συμπληρώνει ουσιαστικά τις αλληλεπιδράσεις στον πραγματικό κόσμο (σ.σ. Μετά θα τις αντικαταστήσει;;;). Υποστηριζόμενο από τις τεχνολογικές δυνατότητες της τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, το Παγκόσμιο Χωριό Συνεργασίας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το μέλλον της δεσμευμένης πολυμερούς συνεργασίας». 

Αυτή θα είναι άραγε η νέα πλατφόρμα της τεχνητής νοημοσύνης που θα εισάγει τους πάντες σε νέους εικονικούς κόσμους, αφού τους συνδέσει σε αυτούς με εμφυτεύματα, στα οποία θα υπάρχει πρόσβαση και στις πιο κρυφές σκέψεις των ανθρώπων, αλλά και δυνατότητα εντολών κατευθείαν στον εγκέφαλό τους;;;

photo freepik

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί