Χαράρι για το “Γνώθι σαυτόν”: «Θέλουν να σας ΧΑΚΑΡΟΥΝ! Δεν είμαστε όπως στην εποχή του Σωκράτη», vid

«Αν εκείνοι (ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ;;;) φτάσουν να σας γνωρίσουν περισσότερο από ότι οι ίδιοι τον εαυτό σας, τότε game over».

Για το Γνώθι Σαυτόν και το χακάρισμα των ανθρώπων μίλησε ο θεωρητικός της Νέας Εποχής, Yuval Noah Harari, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο “προφήτης” της ακόμα πιο ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ λέει συνεχώς…φευγάτα πράγματα τα οποία πρέπει να τα ακούσουν όλοι οι άνθρωποι έστω και μία φορά.

Στο παρακάτω απόσπασμα αναφέρει τα εξής σημαντικά:

«Θα έλεγα στους ακροατές ότι διεξάγεται τώρα ένας αγώνας, ένας διαγωνισμός να χακαριστεί η ανθρωπότητα γενικώς. Να χακαριστείτε και εσείς συγκεκριμένα. Και θα πρέπει να κάνετε την προσπάθεια να προπορεύεστε των ανταγωνιστών σας, των μεγάλων επιχειρήσεων, των κυβερνήσεων που προσπαθούν να σας χακάρουν.

Έτσι, πρέπει να φτάσετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα, επειδή υπάρχουν τώρα αυτές οι δυνάμεις που προσπαθούν να σας χακάρουν.

Δεν είναι όπως παλιά. Ξέρετε οι φιλόσοφοι έλεγαν στον κόσμο να φτάσει να γνωρίσει τον εαυτό του για χιλιάδες χρόνια. Αλλά στο παρελθόν, στις ημέρες του Σωκράτη ή του Βούδα, δεν είχατε πραγματικό ανταγωνισμό.

Τώρα όμως έχετε. Πρέπει να προπορεύεστε»:

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί