• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαμός με τον Alex Jones: YouTube, Facebook, Spotify και Apple έχουν στραφεί εναντίον του

Χαμός με τον Alex Jones: YouTube, Facebook, Spotify και Apple έχουν στραφεί εναντίον του

Ο γνωστός δημοσιογράφος αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός Άλεξ Τζόουνς πλέον αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Εταιρίες κολοσσοί έχουν κινηθεί εναντίον του, με σκοπό να του απαγορέψουν να έχει γνώμη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πολλοί αμερικανοί πολίτες, έσπευσαν να υποστηρίξουν τον Τζόουνς, καθώς θεωρούν ότι αυτό που έγινε είναι άδικο για αυτόν.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, δήλωσε ότι τα Social media, δεν σέβονται την ελευθερία του λόγου και ότι αυτό που έγινε το περίμενε. Επίσης ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει σχέση με αυτές τις απαγορεύσεις και ότι οι εταιρίες αυτές, για κάποιο λόγο δεν τον φοβούνται, οπότε κάνουν ότι θέλουν.

Τι ακριβώς έγινε

Το YouTube, το Facebook, το Spotify και η Apple ανακοίνωσαν σήμερα ότι διέγραψαν και απαγόρευσαν περιεχόμενο του  Άλεξ Τζόουνς.

Ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι στο YouTube που διατηρεί ο Τζόουνς ανέφερε ότι τερματίζεται για παραβίαση των οδηγιών του YouTube. Το κανάλι του Τζόουνς είχε περίπου 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές πριν διαγραφεί.

«Μας μπλόκαραν πλήρως το Facebook, η Apple, και το Spotify», είπε ο Τζόουνς σε ανάρτηση στο twitter. «Ποια συντηρητικά ειδησεογραφικά μέσα θα είναι τα επόμενα;»

Το Facebook ανέφερε αρχικά ότι αφαίρεσε 4 βίντεο σε 4 σελίδες του Facebook που σχετίζονταν με τον Τζόουνς για παραβίαση της πολιτικής του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης περί ρητορικής μίσους και εκφοβισμού. Αργότερα προχώρησε στην αφαίρεση περισσότερου περιεχομένου από κάποιες σελίδες, έπειτα από αναφορές που δέχτηκε για το υλικό που περιείχαν.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι αφαίρεσε τις σελίδες εξαιτίας «εξύμνησης της βίας, που παραβιάζει την πολιτική ωμής βίας και εξαιτίας χρήσης απάνθρωπης γλώσσας για τον χαρακτηρισμό διεμφυλικών, μουσουλμάνων και μεταναστών, που παραβιάζει τις πολιτικές ρητορικής μίσους».

Το Facebook έθεσε επίσης τον Τζόουνς σε «απαγόρευση 30ημερών για τον ρόλο του στην ανάρτηση περιεχομένου που παραβιάζει τους κανόνες σε αυτές τις σελίδες».

Επιπλέον, οι περισσότερες από τις ηχογραφημένες ραδιοφωνικές εκπομπές (podcasts) του Τζόουνς από το Infowars επίσης αφαιρέθηκαν από τα iTunes της Apple και από εφαρμογές, ανέφερε το BuzzFeed.

Μια εκπρόσωπος της Apple τόνισε ότι η εταιρεία «δεν ανέχεται την ρητορική μίσους».

Επίσης το Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι αφαίρεσε όλα τα προγράμματα του Infowars από την πλατφόρμα του.